Sommar, sommar, sommar

Jag längtar tillbaka till sommaren! Idag, när dimman har legat tjock över hela Stockholm och det har varit extremt kyligt i luften har jag bara kunnat tänka på varma sommaren 2009 när jag var i både Italien och Kroatien.
Suck! Dock har mörkret varit en bra anledning till att fira första advent ännu mer.
Jag och Vedran på vår vespa i Kroatien i somras

How I met your mother

 


De senaste dagarna har jag inte kunnat slita mig från serien "How I met your mother". Jag har blivit helt galen i den! Jag vet inte hur många avsnitt jag har sett de senaste dagarna, jag kan helt enkelt inte sluta titta. I alla år har jag älskat och förespråkat "Vänner" men nu måste jag erkänna att jag har fått en ny favoritserie! Den är så sjukt kul och jag älskar Barney som är min favorit. Jag älskar hans uttryck "Suit up!" och "Wud up?" och har skrattat hysteriskt de senaste dagarna åt hans underbara karaktär... Om jag jämför "How I met your mother" med "Vänner" tycker jag att "How I met your mother" har mycket fler oklyschigaskämt och komiken mellan karaktärerna är mycket roligare än i "Vänner". Jag tycker även att "Vänner" de senaste åren varit ganska plastik och nästan cheesy men det blir aldrig min nya favoritserie! Jag kan titta på både nya avsnitt från säsong 5 och gamla och bli lika underhållen. Dock börjar man märka i de nyare avsnitten att de båda kvinnliga skådespelerskorna Cobie Smulders och Alison Hannygan är gravida (på riktigt)! Jag börjar bli väldigt nyfiken på vem som kan vara modern till Ted Mosbys barn! Jag hoppades länge på Robin men tyvärr så känns det väldigt överspelat... Jag känner igen mig mycket i Ted, han är som jag fast man...


 

Ps. När jag inte tittar på "How I met your mother" lyssnar jag på fantastiska Norah Jones nya album "The Fall". Hon har en av de finaste rösterna jag vet och hennes mysik sprider glädje. Detta album är dock utan hennes ex, basisten Lee Alexander, som brukar vara hennes andra hand. Emellertid tycker jag att hon klarar sig utmärkt utan honom! Albumet är jättebra. Favoritlåt därifrån är flera men just nu "I wouldn't need you".


Godnatt


Men Beatles finns för alltid i mitt hjärta och jag hedrade dem på min T-shirt idag så....
De vinner kanske ändå.


Kingsmen vs. Beatles

Jag har hittat ett band jag gillar starkt. Jag hörde dem första gången i somras då jag av en slump (via Spotify) kom in på dem. De är hur bra som helst och jag kan inte sluta lyssna på deras version av Money (That's what I want). Sångaren Jack Elys röst är gudomligt rockigt och det tycker jag är väldigt charmigt. Gruppen är från USA och slog igenom med covern Louie Louie, jag läste någonstans att de skulle var ett av de första garagerock-banden. Jag hittade bara ett Youtube-klipp med favoritlåten från ett tv-program med töntiga 60-talsdansare och cheesy programledare. Frågan är bara, vilken version är bäst: Beatles eller Kingsmen?




 

Ps. Jag tycker i detta fall att Kingsmens version slår Beatles!


Någon sa till mig

Jag har blivit helt förälskad i en låt igen. Det är bland det bästa som finns, att bara älska en låt och lyssna på den om och om igen utan att tröttna. Jag tror att en persons kärlek till musik liknar den kärlekstyp man är allmänt. Jag blir känslig när jag hör musik jag tycker om, kan lyssna på låtar om och om igen utan att tröttna och jag är aldrig otrogen mot de band jag älskar! Well... Just nu är jag förälskad i denna låt, som för övrigt var med i den oväntat fina film jag såg på bio häromdagen (500) Days of Summer. Enligt Google Translate betyder quelqu'un m'a dit på svenska Någon sa till mig.


 

Carla Bruni är för övrigt gift med Frankrikes president Nicolas Sarkozy!


Jamie


Äntligen har Jamie Culum kommit ut med ett nytt album. Jag fastnade totalt för hans andra (egentligen tredje men hans första album gavs endast ut i ca 600 exemplar) album "Twentysomething" när jag var 14 år. Han gör en popig jazz som är lätt att ta till sig och väldigt härlig att lyssna på. Han har gjort många covers men även skrivit egna låtar. Bland favoriterna finns "Twentysomething", "Wind cries Mary" och "Photograph". Nu har han kommit ut med ett nytt album som heter "The Pursuit" där han har spelat in låtar som exempelvis klasikern "Just one of those things" och Rihannas låt "Don't stop the music". Jag diggar honom verkligen, pappa och jag var till och med och såg honom när han kom till Stockholm och spelade på Annexet 2006.


Jag har världens bästa kompisar!


Jag är 1000 % säker på att mina vänner är de bästa i världen!
Vi har hängt ihop sedan var var små och vi ställer altltid upp för varandra!
Ett riktigt bra gäng helt enkelt, bättre går inte att hitta.
Här är vi i Italien förra sommaren!

Jag, Rita, Tove, Sofie och Isabellé!



God damn the pusher man

Igår kväll såg jag och Vedran filmen "Easy Rider", alla kallar den klassiker och pappa hade precis under kvällen berättat för mig hur revolutionerande den var och hur stor den hade varit för ungdomen. Filmen är gjord 1969 i tider då Woodstock, peace & love och massor av marijuana präglade ungdomar. Vi kände oss taggade att se filmen som alla pratar om, den om två killar som åker genom USA på två motorcyklar efter att ha tjänat massor av pengar på en lyckad knarkaffär. Vi satte på filmen och satt tysta i en timme... Ingenting hände! När 60 minuter hade gått frågade vi varandra, "ska vi stänga av?" men insåg att det bara var en halvtimme kvar och om vi hade kommit så långt kunde vi lika gärna se klart den.

Filmen slutade konstigt och i slutet av filmen kom ett klassiskt "vi-är-höga"-parti... Vi snarkade och suckade. Filmen kanske var stor och revolutionerande för den generationen, men knappast för vår. Det enda som var bra var soundtracket med exempelvis Jimi Hendrix och Steppenwolfs samt en ung Jack Nicholson! Dennis Hopper (som enligt pappa nuförtiden är väldigt stor) var under hela filmen hög och äcklig... Suck! Nästa gång ska inte jag välja film.


When you're alone and life is making you lonely, you can always go - downtown

Äntligen är veckan och tentan över! Jag är så trött men glad över att allt äntligen är slut. Igår kväll tog jag det lugnt med Tove! Vi hyrde filmen "Cadillac Records" som handlar om ett skivbolag i Chicago på 50- och 60-talet som endast hade mörkhyade stjärnor men ägdes av en vit. Detta var väldigt ovanligt på den tiden då svarta och vita människor nästa inte ens fick umgås. Filmen var faktiskt bra! Skivbolaget hette Chess Records och producerade artister som Chuck Berry, Etta James och Muddy Walters och i filmen medverkade bland annat Beyonce som spelade Etta James. Jag har en favoritlåt med Etta James som är grym! Den heter "Fire" men jag har tyvärr inte hittat den någonstans än på Spotify.

Idag har jag och pappa varit på stan och letat julsaker... Det blev bara en ljusstake dock, det kändes nästan som det fanns för mycket att välja på. Vi gick hela vägen in till Fridhemsplan i regnet, men det var faktiskt ganska mysigt. Pappa tog några fina bilder på mig!

Vi gick runt hela dagen och sjöng på Petula Clark - Downtown så har inte kunnat sluta nynna på den!






Because if it's not love, then it's the bomb that will bring us together


Idol 2009

Mitt i nervositeten sitter jag och tittar på Idol på 4:an och kollar på Tove och Erik som var helt sjukt bra! Vilken duett! De gjorde Robbie Williams och Kylie Minouge - Kids bättre än orginalet. Tänk att två talanger som dem finns i Sverige, det är nästan svårt att tro!

 


Nervig tjej

Jag tror aldrig någonsin att jag pluggat såhär mycket som jag har gjort denna vecka... Jag känner mig helt slut, vill bara ha den här tentan överstökad! Sen har alla jag pratat med gjort mig nervös så nu har jag världens största klump i magen. Jag var tvungen att ta det lugnt efter en otrolig huvudvärk så tittade på Gossip girl och sen kom pappa hem och servade mig med förrätt och middag, jättegott!

När man tittar på Gossip girl får man panik över hur man klär sig och ser ut, men man kan inte sluta titta för alla underbart spårade intriger gör en så intresserad. Min favorit är den rebelliska Serena, såklart! Det är kanske för att jag är blond också, ni vet sådant sitter kvar sen barnsben att man tycker mest om den som är lik sig själv. Men jag kan inte mörka att jag grät floder när Chuck och Blair äntligen blev tillsammans! Det jag dock saknar i Gossip girl är musiken som min förra favoritserie O.C. hade!


Pappa kom hem och hade hört Amanda Jenssens nya låt "Happyland" så vi har suttit och lyssnat på hennes skiva på Spotify. Hon är så jäkla grym! Vilken personlighet och röst... Hon kan verkligen bli riktigt stor. Favoriter från hennes skiva är definitivt "Happyland" och "Save me for a day" som har ett sjukt härligt sound. Hon lyckas blanda nytt och gammalt 60-tal vilket är en fantastisk kombination enligt mig! Nu ska jag läsa lite mer för tentan sen ska jag sova... Igår hade jag för övrigt en helt underbart lugn och mysig kväll med den finaste pojkvännen i världen!



Jag tycker inte om statistik

Ännu en dag av pluggande, pluggande och massor mer pluggande. Vi satt på Studenpalatset och sedan var vi i skolan. Jag vet snart inte om jag kan ta in mer angående korrelation, samband av variabler och centralmått... Efter pluggandet var jag och mamma på stan och köpte lite fina saker. Nu ska jag och pappa ta det lugnt, jag har lovat mig själv en pluggfri kväll, och titta på dokumentärerna från Beatlesboxen! Lovely!

Jag längtar tills denna parad av plugg och tentaångest är över... Då ska jag ta det lugnt och NJUTA av att inte behöva känna ångest när man gör någonting annat än att läsa Vejde eller Bryman.

Jag har precis bytt ringsignal till Shotgun - Jr. Walker & The All Stars som är helt underbar! Min förra ringsignal som jag hade var Move on up - Curtis Mayfield och jag skulle vilja hävda att denna låt är helt förstörd för mig för varje gång jag hör den känner jag den där paniken "Var är min mobil?" och "Skynda du måste svara". Vi får se hur lång tid det tar innan denna härliga låt är förstörd den med...

Mest lyssnad låt idag: Angel - Jimi Hendrix.
En fantastiskt bra låt som kom ut på hans sista planerade studioalbum "Cry of love" och som är ganska läskig då man tänker på att den nästan handlar om honom. Jag älskar den och kan inte sluta lyssna på den i höstmörkret!

...hittade lite tossiga bilder som varit gömda. Jag vet inte om sådana här borde vara bannlysta?!





Beat me, hate me, you can never break me

Idag har jag suttit och pluggat från 9-17... Snacka om att det sliter på en, man blir otroligt trött! Nu är jag hemma och ska vila lite innan jag ska plugga igen. Tentan är på lördag 9-13 och jag känner mig inte riktigt föreberedd än.

Hela dagen har jag gått runt och sjungit på Michael Jackson - They don't care about us. Den är så sjukt bra! Jag förde över låtar till min iPhone igår och den var en av dem. Michael är verkligen underbar. Jag minns att jag älskade skivan "Bad" när jag var liten, jag snodde den från brorsan och klistrade till och med fast en lapp med mitt namn och adress på. Snacka om att jag fortfarande får skit för det än idag... (Den sitter ju kvar).

Igår kväll tog jag det lugnt med ett bad. Det var så jäkla skönt! Tände ljus, satte på musik och hällde i badskum. Det är verkligen njutning... Jag är en väldigt rastlös och brukar ofta (alltid) få höra att jag är "uppe i varv" så ett bad är bästa medecinen!

Appropå medicin måste jag ta vaccinet mot svininfluensa snart! Börjar bli riktigt nojig efter alla fall som tas upp i tidningarna... Jag struntar i om jag får lite biverkningar som migrän endast för en kväll, hellre det än att få den riktiga svinisen och ligga nerbäddad med feber i en vecka.

Nu ska jag föra över massa mer musik till min iPhone och sen plugg!


Söndag med Beatles

Allt igår gick bra! Våran uppvisnings, mitt tal och allt annat som skulle kunnat gå fel. Det var roligt att träffa alla kusiner, min bror och Marika och annan släkt, men man var väldigt trött när man kom hem. Det enda som räknas är att mofar är nöjd och det tror jag!


Nöjd till slut

Idag när jag kom hem fick jag sådan lust (jag borde ju egentligen plugga men gör allt för att skuta upp det) att lyssna på mina älsklingar i The Beatles. Pappa köpte ju den underbara jubileumsboxen när den kom ut 090909 och just nu snyltar jag över alla till min dator. Det är tur att jag har pappa, själv hade jag aldrig haft råd att köpa boxen! Jag tänkte att jag inte skulle föra över allt på en gång utan några album i taget, för att inte tröttna på dem. Enligt mig kan jag ha min Ipod fylld med endast Beatles-låtar, de hade så många olika genrer under åren att vilken humör man än är på kan man hitta en Beatles-låt som passar.

Jag sitter just nu och går igenom skivornas lilla häfte som finns inuti. Det är roliga bilder och texter! Någonting jag tänker på är skillnaden i beatlarnas utseende från 1969 jämfört med 1963-64 då de ser ut som fyra helyllekillar.
 


The Beatles 1964


The Beatles 1969


Det är inte möjligt för mig att lista mina favorit-Beatleslåtar då de är tusen och de ändras från dag till dag. Men just idag lyssnar jag på dessa:

Come together (Abbey Road)
Something (Abbey Road) - min favorit George Harrisson låt
I've just seen a face (Help!)
And your bird can sing (Revolver)
Run for your life (Rubber Soul)


Lördag

 

Igår kväll sa vi hej då till Hugo som åker till Sydamerika nästa vecka! Hugos flickvän Olivia hade ordnat en jättemysig middag och sen gick vi alla till Berns. Tyvärr kunde inte Olivia följa med som på dagen hade tagit Svininfluensa-vaccinet och mådde dåligt!

Vi andra fortsatte som sagt kvällen på Berns och vi hade det jätteroligt!

Ikväll ska vi fira morfar som fyller 80 år. Det ska bli jättekul och vi har massor av överraskningar planerade! Nu ska jag försöka att locka mitt hår... Vedrans lillasyster Melissa har lånat ut sin locktång och förklarat allt, men det känns ändå som något kommer gå fel. Vi får väl se.

Ciao!





Morrissey slår allt!

Det är ju helt underbart att man kan hitta så roliga saker på YouTube! Jag hittade till exempel denna extremt corny inspelningen av The Smiths med låten "Ask" i italiensk tv. Titta På Morrissey! Han är kung.



... och några år senare!


Ångestladdad höstdag?


Herregud! Vilken dag... Regnet (eller är det snö?!) öser ner, det är grått och kallt. Snacka om att hösten är här och vinter definitivt är på ingång. Jag och Vedran åkte i morse iväg till St. Eriksplan på Below Outlet för att kolla in Whyred-utförsäljningen. Snacka om flopp! Vi var riktigt besvikna. Efter det gick vi till Mellqvist Kaffebar (som enligt mig gör Stockholms godaste kaffe) och fikade. Vi har inte varit på den kaffebaren tidigare utan har bara varit stammisar på den vid Mariatorget! Men det var supermysigt och vi satt där väldigt länge, ingen ville ge sig ut i skitvädret. Sen kom Vedrans kompis Daniel så då fick vi anledning att sitta där ännu längre.

Efter det åkte Vedran till skolan och jag åkte till Hornstulls bibliotek för att låna en bok som jag behöver till tentan nästa helg. När jag kom dit visade det sig 1. att jag är sen gammalt skyldig biblioteket 235 kronor för sen återlämning och 2. att boken jag behövde inte fanns. Jag kände mig sjukt deppig, gick hem i regnet och väl hemma åt jag en stor portion av kladdkakan jag gjorde igår. Jag tog på mig min underbara Morrissey-tröja som jag köpte när jag såg honom på Hovet i somras och satte på en favoritlåt, Bigmouth strikes again (Egentligen The Smiths, men men) för att pigga upp mig, det gick faktiskt ganska bra!  

Idag vill jag egentligen bara ligga i sängen, lyssna på deppig musik som Damien Rice eller soundtracket till O.C. och drcka té. Tänk om man fick ha det så bra... Nej nu ska jag skriva på min granskningsuppgift som ska in imorgon.

Att lyssna på dagen som denna:

Dolly Parton - Jolene
Regina Spektor - Samson
Bob Dylan - Hurricane
R.E.M. - Everybody hurts
John Denver
eller Peter, Paul & Mary - Leaving on a jetplane



Plugg är inte alltid kul....



Anna var också trött

Vilken dag det har varit... Jag är helt slut. Extremt mycket plugg hela dagen tills nyss. Passade på att färga håret för att vara fin på morfars 80-årsfest på lördag! Appropå det köpte jag äntligen en klänning! Med underbara Ritas hjälp. TACK! Jag känner mig redo.... Ska sova nu. Godnatt allesammans!


Sjuk, seg och såsig

Jag måste vara den mest känsliga personen i Sverige. Bara det blir lite lite kallt så blir jag sjukt, nästan direkt. Jag är extremt känslig för kyla och reagerar snabbt. Nu har jag blivit sjuk, igen. När var det senast? En månad sen? Jag är nog sjuk minst en gång i månaden så jag börjar bli van, men ändå blir jag lika sur varje gång. I natt har jag till exempel inte kunnat sova då jag har legat varm, snorig och utan möjlighet att svälja för att halsen varit upsvullen. Suck suck och ännu mera suck!

Igår var för övrigt en av de sämsta dagarna på länge! Allt blev fel!

...men idag ska jag ta nya tag, jag lovar!

Fick för övrigt min nya mobil igår, en Iphone som jag tror är en alldeles för smart pryl för mitt eget bästa. Men jag lyckades faktiskt fixa lite saker, förutom att alla sms blev tokiga.

Idag är det plugga, plugga, plugga som gäller och jag sitter fortfarande och undrar om jag ska pallra mig till Studentpalatset eller plugga hemma för att slippa snora och hosta uppe i de tysta salarna... Men plugget måste göras. Det är som jag sagt tidigare väldigt mycket den här veckan samt nästa.

Lugn musik för mina öron idag!

Jimi Hendrix - Castles made of sand
Kings of Leon - Closer
Pretenders - I'll stand by you
Ray LaMontage - Shelter

Igår fick jag äntligen pappa att se filmen "Across the universe". En musikalfilm baserad bara på Beatleslåtar men utan att Beatles nämns i hela filmen. Den är enligt mig helt fantastisk! Ett måste att ses! Jag har den på mind dator och har troligen sett den minst sex gånger. Soundtracket är grymt, även fast det är svårt och OMÄJLIGT att göra om det Beatles gjorde är det alltid roligt att höra låtarna i nya versioner. Huvudpersonerna spelas av Evan Rachel Wood och Jim Sturgess. Ett roligt tillägg är att Joe Cocker medverkar på låten "Come together", han gör en skitcool version!




Wonderful Sunday!

Vilken söndag det har varit. Pappa och jag har städat & donat, satt ihop saker vi köpte från IKEA igår och tagit emot en soffa som levererades. Äntligen har jag fått mitt rum som jag velat ha det! Det tog bara tre år, men det gör mig ingenting! Det som saknas är att jag och papi ska köpa ramar som man kan sätta in LP-skivor i. Det kommer bli skitsnyggt över min TV där det just nu är väldigt kalt... Jag ser fram emot att sno LP-skivor av pappa som till exempel Court and Spark och Jimi Hendrix-skivor.

Klockan fyra ska vi iväg och "repa" med släkten inför vårat uppträdande på morfar 80-årsfest. Efter det ska jag och Vedran laga middag åt pappa och sen måste den nya delen av mitt rum invigas!

Vi har medans vi jobbat lyssnat på min "50 bästa låtar"-playlist på Spotify som inte alls inehåller 50 låtar utan just nu 121, det fylls på hela tiden. Favoriter från den är den som just nu spelas: Dusty Springfield & Pet Shop Boys - What have I done to deserve this? en sjukt poppig låt med underbara Dusty. Jag fyndade även Soundtracket till musikalen "Chess" på Spotify! Jag älskar den musikalen, kan inte få nog! Den är grym både på svenska och engelska. Favoriten är låten The Deal (No deal) med Tommy Körberg (som har varit med i både den engelska och svenska versionen), Murray Head (som sjunger det så kallade ledmotivet "One night in Bangkok") och Elaine Paige.

Mina favoritmän var trötta på IKEA

Resultatet!


RSS 2.0