Feel like hurting somebody

Igår var det sådan vårstämning i hela mig att jag var tvungen att stanna och köpa fina tulpaner till pappsen för att pigga upp honom lite! I morse hade jag en hemsk morgon där allt blev fel och när jag skulle gå ut genom dörren insåg jag att jag spillt en megaklutt med tandkräm på mina kläder. Det var ju bara till att gå tillbaka och byta. Not nice! Jag har lyssnat massor massor på underbara Moneybrother som jag kanske bara lite är kär i. Hans senaste skiva Real control är skitcool och jag har en klar favorit bland låtarna, "Feel like hurting somebody". Jag älskar även hans tolkning av Håkan Hellströms låt "Brännö Serenad"! En ny favorit är alltså Anders "Moneybrother" Wendin. Lite kuriosa är att jag faktiskt har hans autograf hängande hos mig från när pappa intervjuade honom 2006.




P3 Populär

Jag har spårat ur på P3:s webbradio och lyssnat på "Återvinningsintervjun" som sänds på fredagar då studion gästas av en kändis som får svara på redan ställda frågor till andra kändisar från olika årtal. Väldigt rolig idé som går hem tycker jag. Samtalsämnena blir konstiga men intressanta och det är alltid skönt att slippa den stela fråg-stämningen. Satt idag och lyssnade på bland andra Alexander Skarsgård och Anders "Moneybrother" Wendin. Riktigt roligt! Båda två i samma ålder och jäkligt jordnära killar som har distans. Sådant gillas!

Gå in och lyssna på massor av andra roliga gäster: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2785&grupp=10089


I read the news today, oh boy

Blä! Jag saknar Bella redan och hon åkte i morse iväg till Florida för att vara där och njuta i två veckor. Själv blir det två plågosamma veckor fram till den 10 april! Idag har jag suttit och pluggat hela dagen (som vanligt) efter en lång jobbhelg. Nu ska jag äntligen iväg och träna, har ju varit sjuk och speciellt hes den senaste veckan så har inte kunnat träna men nu ska det äntligen bli av. Idag har jag lyssnat vädigt mycket på David Bowie av en konstig anledning. Jag är inget megastort fan av hans musik men har mina favoriter. Till exempel självklart den underbara låten "Fame" som John Lennon var med och skrev och även sjunger lite på. Men dagens favorit har ändå varit "Young americans" som är så sjukt bra! Lyssna, lyssna och njut! David Bowie – Young Americans

Förresten! Jag älskar att han snyggt lägger in en Beatles-fras, från låten "A day in the life"! I read the news today oh boy...


I'm always here

Gårdagskvällen blev skitkul tillslut. Vi hamnade på Harry B James Crazy night och hade riktigt jäkla kul! Insidenter som söndriga påsar och utspilld öl hejdade inte kvällen utan vi rockade loss. Hade till och med ont i min nacke (!) idag. Och ja, vi skrek när denna låt kom: Jim Jamison – I'm Always Here.




Have a little faith in me


Gud är god

I morse försov jag mig. Det händer inte så ofta att jag verkligen försover mig, däremot att jag försover mig med flit är en vanlig procedur. Men i morse vaknade jag i alla fall 40 minuter senare och skulle gå ur huset 25 minuter senare. Hade planerat långdusch och långfrukost med det fick jag säga hej då till omgående. Jag funderade på när jag gick till bussen, att om jag missar den kommer det vara den sämsta dagen någonsin och om jag hinner så kanske Gud är god ändå. Det blev en liten springmarsch över vägen men sedan hann jag i alla fall med 4:an. Så: Gud är god.

Bara 14 dagar, 23 timmar och 18 minuter kvar. På något sätt är jag glad över att jag har någonting att vara distraherad med den här våren.



Ikväll ska jag gå ut med de här tjejerna: Bella & Tove


Vilket lågtryck man har hamnat i

Jag har hela morgonen gått omkring och sjungit på: "Jag har talat, i telefon... Med din syster, hon bor en bit härifrån. Hon sa hon låg och solade, men jag har bara, regn hos mig" (Orup – Regn Hos Mej). Orup-smittan ligger alltså kvar även idag. Idag blev det en kaffe på härliga Sosta bar innan plugget började för drygt en timme sen. Blir mest NOG-delen för mig idag, det är den jag är sämst på. Gårdagen blev ju riktigt mysig till slut i alla fall! Tove, Rita och jag hade en jättetrevlig middag med gos och när Rita gick och jobbade stannade Tove kvar och höll mig sällskap!


Twinsy var hungriga


En spontan och god spenatpasta med kyckling


Koncentrationssvårigheter

Det är svårt att sitta och älska att man måste plugga samtidigt som man vet att hemma (egentligen bara några klick bort) väntar två nya avsnitt av "How I met your mother" och "Gossip Girl". Det är nästan skrattretande! Jag ska laga middag med Tove och Rita men jag hoppas verkligen att de går med på att kanske äta framför datorn... Ogästvänligt?


Lyckad Coopkväll med Orup

Det blev en lyckad kväll till slut i alla fall! Förutom sega föreläsningar och massor av siffror blev det buffé, öppen bar och dans! Jag och Sara gick dit väldigt skeptiska men åkte hem glada och trötta efter all dans. Det roligaste var nog att Orup uppträdde! Jag som till och med hade haft hans video på min blogg igår. Sedan körde ett coverband ett flertal låtar bland andra två av mina absoluta favoriter Journey - "Don't stop believing" och The Outfield - "Your love". En lyckad eftermiddag och kväll blev det i alla fall!













Sara och jag stod längst fram och Sara fick till och med in en flirt med mannen själv! Här är en liten film jag spelade in. Och JA, det är jag som sjunger. Jag tror inte Orup var så bra för mina stämbands läkande.


I'm surviving this for sure


En till grå dag, när kommer solen tillbaka? Idag ska jag iväg med jobbet på någon happening. Det ska bli väldigt roligt! Först plugg och lunch med mamma och bror.
 
Jag har en låt som alltid peppat mig.
Den peppade mig sommaren 2008 (tack Sofie!) och den peppar mig nu.
Rosa – To Win My Love (Radio Version)


Det kan vara en bra dag idag


18 dagar kvar

Sitter på Studentpalatset idag! Det är tur att det finns så få fönster här uppe, då slipper man ha ångest för att solen lyser så mycket. Igår pratade jag (eller försökte prata, har fått stränga order om att jag ska vara tyst för att förhindra en stämbandsinflammation) med Sofie på Skype hela kvällen. Jag är så glad att hon kommer hem snart så att hela gänget blir fullbordat!

Idag är det 18 dagar kvar till domedagen... Har försökt peppa mig med det här:

Christina loves Sverige


Snart kommer Soffipropp hem!
Sofie & jag sommaren 2008


Söndagshes

Min röst är helt otrolig, den har inte blivit bättre under natten och nu har jag blivit snorig också. Jippi. Rita kom hemfarandes hit igår och sa att jag lät som Michaela Forni. Jag låter helt enkelt som jag har festat i sju svåra år eller bara rökt röda Prince hela livet. Nu blir det i alla fall skolplugg i datarummet och sedan ska vi iväg och välkomna lilla Lorenza hemma hos Alain och Simonetta på Hornsgatan.
Trevlig söndag alla trogna läsare!

Paul McCartney – Band On The Run - Live at CitiField, NYC - Digital Audio

Efter den här sommaren var jag riktigt hes:



Stealy Band & presenter

Stealy Band var såklart hur grymma som helst. Jag skrek så att min röst är totalt förstörd idag och hela publiken på Fasching stod efter konserten upp och applåderade! Helt fantastisk stämning. Dessvärre hade de valt att ta ort min favoritlåt "My old school" ur repertoaren, men jag var nöjd ändå. Efteråt stannade jag kvar på fredagsklubben - inte min musikstil men det fungerade bra ändå.

 

Brorsan och andra i Stealy Band


Idag har varit en seg dag, pluggat och försökt att styra upp mig själv. När jag kom hem överraskade pappa med tre presenter och två till honom själv! Jag fick en LP från Paul McCartneys solokarriär - "Band on the run", från 1973. Lyssnade och det är verkligen lovande! Man känner fortfarande en Let it be-feeling och Pauls röst är ljusare och härlig att lyssna på. Sedan hade pappa köpt Dan Hylanders samlade verk ("Samlad värk")! Jag fick häromdagen bastning från visst håll då det visade sig att jag inte lyssnat på människan, men nu ska det lyssnas till! Sist fick jag välja mellan två av Jimis nyutgivna skivor: Axis: Bold as love eller Are you experienced? Han hade även köpt en skiva med Jackie DeShannon. Musikkalas när jag kom hem alltså! (Vilket även betydde mindre plugg).


 

 


Stealy Band ikväll

Igår hade jag rekordmånga besökare på min blogg! Jag slog mitt nuvarande drömnummer vilket är lite roligt en tråkigt grå dag som denna. Igår kväll var jag hemma hos Bella i Tyresö och njöt av det bästa sällskapet och massor av prat och lugn. Det var precis vad jag behövde.

Ikväll kommer jag att befinna mig på Fasching från och med klockan 20.00 och titta på när brorsan spelar i The Stealy Band (http://www.myspace.com/thestealyband) som endast spelar Steely Dans låtar. Ett riktigt härligt stort band med bra musiker. Jag såg dem på Fasching och New Sound Made för två år sen och ser verkligen fram emot att se dem igen.


It's a cruel thing you'll never know all the ways I tried


Jag är en person som är väldigt godtrogen och litar på människor men det leder också till att jag då och då blir fruktansvärt besviken. Ibland får jag höra att jag är alldeles för naiv och det kan nog stämma, men varför ska man inte lita på människor och vara respektfull? Jag har en barnslig tro på att saker kan fungera om man försöker vilket gör mig väldigt känslosam. Tron och hoppet har jag med mig i allt jag går in i eller ut ifrån.

Ibland slår det rätt och ibland slår det fel.



Nancy vs. Morrissey

The god Morrissey hjälpte Nancy Sinatra med att komma på fötter och spelade in sin hit "Let me kiss you" tillsammans med henne. Resultatet är riktigt coolt måste jag säga! Nancys röst är klockren till låten och man hör tydligt Morrisseys körande.






Vårdag på söder

Dagen har spenderats med fika con syster Sanna på Louie Louie, bebisgos på BB hos Simonetta, Alain och lilla fina Lorenza samt lite vårshopping med moder in the city. Lorenza var nog det sötaste jag sett på mycket länge! Hon kommer bli en vacker flicka en dag. Sanna och jag lovade även oss själva att vara hippa 40-åringar som hjälper henne som 20-åring med mode, livet och andra viktiga saker. Vi får väl se hur det blir med det...





Sanna gör modellposen för att passa in på min blogg


Onsdag 17/3

Idag ska jag träffa syster Sanna på fika och promenix precis som när vi var små. Sen ska jag och pappsen åka upp till Sös för att hälsa på lilla nyfödda Lorenza! Vi var igår ute i vimlet av spädarnskläder och letade. Otroligt mysigt! Vädret är inte lika härligt idag så man får bita ihop. Onsdag idag, snart helg...

Låt det gå snabbt.


Dag med litet d

Ibland kan allt verkligen kännas kaosartad i livet! Den här dagen känns som en av de värsta på otroligt länge. Men som jag fått höra idag så kommer jag tydligen bli starkare av detta, men jag undrar verkligen när. Har lyssnat massor på Cornelis idag igen men även på John Holm, underara fantastiska John som har en av de mest känsliga rösterna i Sverige. John Holm – Han måste gå, jag måste verkligen säga att John är en bortglömd svensk artist. Jag är uppväxt med en pappa som älskar John så jag har hört massor! Hittade även denna gamla underara dänga:


Måndag 15/3

Snart är det vår. Jag känner det på mig och jag saknar den så mycket. Vissa saker händer i livet men årstiderna rullar vidare och jag är så otroligt glad att det går mot ljusare och varmare tider. Jag hade ingen feber nu på kvällen som tur var! Och mitt halsont är nästan borta. Har legat och lyssnat på min favoritlåt som barn "Veronica" med Cornelis. På samlingsskivan "Den Flygande Holländaren" där ett flertal artister sjunger Cornelis låtar sjunger Marie Fredriksson samma låt helt fantastiskt. Jag är uppväxt med båda. Marie Fredriksson – Veronica


Flashback från Rome


Soligt


Tog en promenad med pappa idag på Långholmen! Sol & vårväder, me like.


Mr. Bad Luck

Jimi Hendrix Experience – Mr. Bad Luck

Jag gillar faktiskt nya skivan, trots halvdan kritik i tidiningarna. Gillar speciellt denna låt. Jimi in my heart!


Vårkänslor

Våren kanske äntligen är här, och det är jag verkligen glad för. Det känns som det är det enda jag är glad för just nu! Men någonting ska man ju hitta ändå. Jag hade på mig mina solglasögon första gången sedan sommaren tror jag! Idag var jag på Studentpalatset klockan 9.00 för att plugga men i stort sett alla platser var upptagna så har blivit plugg hemifrån idag. Kan vara skönt också... Mamma fixade lunch från Indian Garden nedanför vilken var riktigt smarrigt! Imorgon blir det jobb 14-21, hoppas hinna med en träning på morgonen först, och sedan på kvällen ska jag och Bella lyssna på musik på Ambassadeur. Ska bli skönt att tänka på lite annat... Har lyssnat på favoritplaylist just nu: Christina loves playlist I idag! Jag hittar bara fler och fler låtar att fylla den med. Idag har det blivit Delbert McClinton - Can i change my mind, men hittade bara orginalet på Spotify med Tyrone Davis.


Same same with a different name?




Why Should I Care?

Jag hittade Diana Krall på Spotify och insåg att jag lyssnat på ett av hennes album förut, från 1998 (Diana Krall – When I Look In Your Eyes). Sedan insåg jag snabbt att pappa har haft det och spelat det i vårat vardagsrum i Enskede! Jag gillar verkligen en speciell låt "Why Should I Care" den är helt underbar. Diana är pianist och sångerska och har släppt ett flertal jazziga album. Jag tycker att hon har en fint naturlig röst och tycker speciellt om hennes lugnare jazzlåtar.


Björn Skifs i mitt hjärta

Jag skrev häromdagen om att jag älskar Björn Skifs, och det gör jag verkligen. Jag tycker både om Björn som person och hans låtar. Jag började gilla honom för drygt 10 år sedan och fick då en samlingsskiva av mamma som jag spelade sönder. Jag var galen i honom! Favoriterna var hans hits som "Michelangelo", "Hooked on a feeling" (som låg etta på USA-listan) "Det blir alltid värre framåt natten" men även andra låtar som "Säg vad gör du med mig" och "Vill du inte ha mina kyssar" (som Orup har skrivit). Min kärlek till Björn har bara växt under åren då jag insett vilken trevlig personlighet han har! Han verkar otroligt sympatisk (vilket pappa som träffat honom även intygat om) och har gjort andra spännande skivor än endast pop. När jag och pappa började prata om Skifsan igår grävde jag fram mina två skivor som han signerade åt mig och tittade stolt på dem! Björn Skifs hamnar i samma fack som Paul McCartney när det gäller "artister jag vill träffa". Han är en riktig artist och underhållare och vilken fantastisk röst han har!






Björn Skifs spårar på Allsång på Skansen

 
En klassiker: Björn Skifs glömmer texten i Eurovision Song Contest -78


Södersolpromenad


Promenad i vårsolen - check!


Breakfast with Paul


Trots motgångar hade jag en trevligt solig frukost med Paul!


Usch & fy

JAG HATAR HÖGSKOLEPROVET! Idag är, och har varit, en riktigt skitdag. Nu ska jag härifrån bunkern, ut på stan och sen hem och ikväll träning. Jag måste göra saker, hitta på saker, men jag har egentligen ingen tid. Varför? Jo för att jag måste öva på massa ord, diagram och läsning som jag inte ens kan. JAG ÄR ARG! Men nu ska jag äntligen härifrån, tack gode gud.

Fan för hemska måndagar som denna.


Dagar som denna längtar jag bara hit.
Ge mig sommar så jag kan fly!


Drake som motivation?

Jag sitter och försöker peppa mig lite. Det går inte bra. Jag har noll motivation till plugg och det går otroligt segt. Gjorde precis DTK-uppgifter (statistik, diagram) och fick 50 % rätt, det känns ju sådär. Ge mig motivation nu! Jag lyssnar på stillsamme Nick Drake i lurarna, hans första album "Five Leaves Left". Perfekt lugn musik som passars till plugg, men tyvärr piggar det inte upp en speciellt mycket. Drake är en annan artist som dog alldeles för ung, 26 år gammal, av överdos. Han var deprimerad och självmord har diskuterats, om man lyssnar på hans låtar förstår man att han inte kan ha mått bra. Men han har en vacker och otroligt stämningsfull stämma som jag njuter av att lyssna på.


Jag & George Harrison

Pappa och jag satt vid middagen idag och diskuterade George Harrison (för de som inte vet: gitarristen i The Beatles). Pappa trodde han dog runt -97 men jag gissade -01 eller -02 och hade såklart rätt. November -01 gick tyvärr GH bort i lungcancer bara 58 år gammal. Vi kom även in på hans hits och pappa berättade att Phil Spector producerat några av George skivor. Jag sa att jag bara visste en hit (utöver hans Beatles-låtar) "Got my mind set on you" men pappa påminde mig om "My sweet lord" som är riktigt bra! Efter middagen åkte jag till jobbet och när jag svabbade på lagret kom just "My sweet lord" och jag tyckte det var ett väldigt roligt sammanträffande. Jag sms:ade pappa och fick detta svar:


Så... Tack George! Jag hör dig väldigt ofta, i alla fall i mina lurar tillsammans med de andra Beatlarna.



Up in the air

Jag och Vedran var på bio igår och såg Oscarsnominerade (Oscarsgalan är ju för övrigt i natt) George Clooney i "Up in the air". Jag blev helt betagen av filmen och tyckte att George spelade otroligt bra. Jag hade helt ärligt inga förväntningar när jag satte mig i salongen och gick ut helt gråtandes och berörd. Budskapet var fantastiskt, någonting jag lever för. Jag blev även väldigt förtjust i soundtracket (Various Artists – Up In The Air [Music From The Motion Picture]). Mycket lugn musik som till exempel Crosby, Stills & Nash och Elliott Smith. Lyssna på Crosby, Stills & Nash – Taken At All. Man får gåshud över att höra deras fantastiskt vackra röster tllsammans!

Filmen handlar om en man som reser runt USA genom stt arbete, som innebär att avskeda människor runt om på olika företag. Han är väldigt ensam men trivs med detta faktum. På vägen träffar han två helt olika kvinnor och i slutet av filmen åker han tillbaka till sin hemstad för sin lillasysters bröllop. Jag hoppas verkligen att George får en Oscar för rollen! Det tycker jag verkligen att han är värd. Filmen måste ses! Gå och se den på bio för att få mest känsla.





Many years from now

Var hemma hos mamma igår och fick (äntligen!) med mig Paul McCartneys biografi "Many years from now" skriven av Barry Miles av Alexander så började läsa den direkt. Jag gillar verkligen Paul McCartney, det känns som jag känner honom, som om han är en vän till familjen.  I alla intervjuer jag sett verkar han otroligt sympatisk, trevlig och glad. Det skulle vara en dröm att träffa honom... Jag fick även idag reda på att han släppt en ny låt som jag inte kan sluta lyssna på. "(I Want T" Come Home" heter den och i videon syns Robert De Niro. Det må vara en ganska deppig och nedstämd låt men jag måste säga att det är dessa som Paul gör bäst.






Myskväll med bästis

Det blev en riktigy lyckad kväll igår. Efter lite mys med mousserande hemma hos mig gick jag och Bella till Högbergs (av alla ställen) och käkade biff och drack vin! Efter det åkte vi till Fasching på 80s night och träffade brorsan och några av hans vänner. Vi hade det jättetrevligt! Jag älskar att bara sitta och snacka och det var det kvällen gick ut på. Jag kom hem och däckade i sängen direkt!

Lite bilder från kvällen:







Fira Bella

Jag och Bella ska ut och fira henne ikväll! Vi ska till söder någonstans och äta och sen får vi se vad som händer... Pappa skulle ta lite fina "bloggbilder" men det gick inte så bra... Det visar sig att jag och Bella inte är så bra på sådana! Fler bilder från kvällen kommer imorgon...




Studentpalatset är mitt nya hem

Ännu en lång pluggdag är över! Jag känner mig slut i hela kroppen även fast jag bar suttit still hela dagen (bortsett från tungt bärande och promenad till Café Nero). Det känns som pluggandet aldrig kommer att ta slut men någonstans inners inne i mig vill jag inte heller att det ska ta slut för jag vill bara plugga 24 timmar om dygnet för att klara poängen och komma in på Psykologlinen. Men ju närmare målet jag kommer desto längre bort känns det.

Ikväll har jag tagit det lugnt, skulle egentligen tränat men känner mig inte så bra. Har haft huvudvärk och mått illa vilket inte är en hundraprocentig kombination. Jag har ätit middag med pappa och bror och sedan städat och nu sitter jag och för över lite skivor till min kära telefon!

Imorgon blir det mammakvalitetstid!

Har gått runt och sjungit på Lou Reed – Perfect Day, men det har varit långt ifrån en perfekt dag...




Jag pluggandes idag, det var otroligt kallt så fick låna Vedrans tröja


Isabellé 21 år!

Idag fyller fina Bellsibubb 21 år! Grattis!



Pitbull dedikerad till dig:


Up!

Igår såg vi Pixar-filmen "Up" som handlar om en gammal man vars fru har gått bort, som tvingas att få sitt hus förstört och är tvungen att åka till ett ålderdomshem men blåser istället upp miljontals ballonger och flyger iväg med hela huset. En riktigt riktigt bra film måste jag säga! Jag blev såld direkt av kärlekshistorien i början. Brukar ofta ha lite svårt för animerade filmer då jag är uppvuxen med det riktiga Disney-tecnkandet, men denna måste alla se! Riktigt roliga karaktärer (man kan inte bli annat än kär i huvudrollen Carl som är så otroligt söt!) och bra gjord. Mer än sevärd film! Det känns som den har ett annat budskap än endast barnfilmsbudskap som "alla levde lyckliga i alla sina dagar". Nog fällde jag några tårar, men det gör jag av nästan allt så jag vet inte om det är någonting att gå efter...




Grace

Börjar morgonen med att lyssna på Jeff Buckley och hans helt otroliga album Grace. Jag är verkligen galen i det! Visst, det kanske är lite deppigt men det är så fint och jag älskar Jeffs låtar. Både text- och musikmässigt. Hans röst är även väldigt "vanlig" men han sjunger på ett väldigt känslomässigt sätt. De flesta i min generation känner nog till honom för hans tolkning av Leonard Cohens "Hallelujah" som finns på Grace men jag har en annan favoritlåt med honom: Jeff Buckley – Lover, You Should've Come Over. Jeffs pappa var också musiker, Tim Buckley.

Jeff Buckley dog dessvärre väldigt ung, 30 år gammal, efter att ha drunknat i en flod i Memphis där han spelade in sitt andra album som senare gavs ut.

Lyssna på Jeff Buckley – Grace och njut av stämningen och Jeffs texter!




Russin och kaffe på Sosta

Alla sitter och snörvlar och hostar här i det tysta rummet som jag sitter i, det känns inte alls så bra. Smitta inte mig! Jag har försökt att pigga upp mig med bananer och russin som snacks, jag trodde att russin skulle kunna ersätta godis i mina nya matvanor men insåg efter lite effektivt googlande att russin inte heller är så himla nyttigt. Attans! Var ute och gick på lunchen och tog en kaffe på Espresso Sosta bar på Sveavägen (http://www.pastan.nu/ataute/test-av-kafe-i-stockholm-sosta-espresso-bar-1.805252). Ett fantastiskt italienskt café med riktigt gott kaffe! Man kan nästan tro att man är i Italien igen. Cafét har typisk italiensk design utan sittplatser men italiensk personal och ett stort utbud av goda italienska panini och dolci. Ett hett tips för kaffedrickaren som bara vill ta en kaffe och gå vidare! 

Nu ska jag fortsätta plugga en stund innan jag drar vidare… Ordlista 15 har att erbjuda exempelvis kulinarisk, myteri, envig och ämabel. Någon som känner sig träffad? Inte jag i alla fall.


Inte ett så nyttigt mellanmål ändå...


Valleys of Neptune

Idag tittade äntligen solen fram! Underbart måste jag säga. Man kan tänka sig hur lyriska alla människor kommer bli när det blir vår på riktigt! Och det är ju verkligen så, man får ett helt annat liv. Saker och ting blir lättare, man känner sig fri. Jag tror dock att det bara är vi människor i Skandinavien som har denna våreufori.

Den 8 mars, på tisdag, släpps ett album med Jimi Hendrix, Valleys of Neptune. Skivan släpdes redan i måndags som digital version men släpps på LP den 8:e. Albumet innehåller icke tidigare släppt material men jag är skeptisk. Alla sådana här skivor som släpps efter att någon stor artist dött brukar vara dåliga och jag tror, tyvärr, inte att denna kommer vara bättre. Spotify släppte en video till ”Bleeding heart” som jag såg för några dagar sen. Jag måste erkänna att jag är måttligt road. Låtar som kommer finnas på den nya skivan är exempelvis titeln på albumet ”Valleys of Neptune” och ”Lover man”. En cover på gruppen Creams låt ”Sunshine of your love” kommer också finnas med. Ja, det gäller helt enkelt att lyssna och höra om det kommer vara storslaget eller ej. Köpas måste det ju i alla fall!

 



 


Urlando contro il cielo

Sitter på SP och av en händelse hittar jag en underbar italiensk klassiker på Spotify. Jag, Tove och Rita älskade denna sommaren 2005! Klockrent.

Lyssna och njut: Ligabue – Urlando contro il cielo [Remastered]


Jag, Tove och Rita sommaren 2005


OS = ingen sömn

Jag gick upp tidigt idag, kunde inte sova bra inatt. Igår när jag kom hem från jobbet var jag helt slut men precis när jag skulle gå och läga mig så skriker pappa från vardagsrummet. Han kollade på OS-finalen i hockey! Gud vad spännande! Med 24 sekunder kvar av den sista perioden gjorde USA ett mål så att det blev 2-2 och därmed sudden death. Efter mitt första och enda riktiga OS-tittande blev jag uppvarvad och kunde inte somna.

Har suttit och pluggat på Studentpalatset! Gjorde klart en ordlista på bara 2,5 timmar. Gick riktigt bra tycker jag! Men måste byta bort min tid på onsdag - pluggångesten är alldeles för total. Jag har en smärre panik i hela kroppen hela tiden och det blir bara närmare och närmare.

Förresten - vad hände med vädret i morse? Snacka om att min 10-minuters hårfixning i morse var helt onödig. Varför snö? Jag vill ha vår!

USA förstörde min sömn... 


RSS 2.0