IKEA-lördag

Idag är det IKEA-lördag. Jag, Vedran och pappa ska åka till Kungens kurva och kolla efter soffa, bord, matta med mera. Det ska bli kul men det kommer nog kännas skönt när spektaklet är över. Igår blev det en lugn hemmakväll i Rågsved med popcorn och "Dumpa honom" som dock inte var uppskattad av mitt sällskap. Det känns som om jag är utestängd från omgivningen då min mobil krånglar HELA TIDEN! Jag har dock lämnat in en annan pärla som jag ska hämta på måndag... Får se hur det går med det.

Igår var gruppen Kent på Skavlan, jag knäppte precis över när de sjöng deras nya låt. Det kändes heldeppigt! Jag är ett stort Kentfan, eller jag var det i alla fall. Jag älskar deras tidiga album som "Isola", "Hagnesta Hill" och deras första album "Kent" men jag måste helt ärligt säga att det känns som de har gjort sitt. De har sagt ett flertal gånger att de ska sluta men ingenting händer... När jag såg dem igår tänkte jag att de faktiskt nog är et avslutat kapitel. Att jag, som älskade Kent och nästan enbart lyssnade på dessa under två år, säger detta är nog ett bara tecken på att de är över. Eller har jag fel?JoniMin favorit! En ung Joni Mitchell.

Min absoluta favoritlåt Carey, är skriven av Joni Mitchell. Finns på albumet Blue och är tokbra! Man blir glad och sprallig när man hör den sedan har den även en uppiggande text som jag tror är skriven i något sorts "cheer up"-tema. Jag fick "Court and Spark", från 1974, av pappa 2006 och har sen dess nästan lyssnat sönder skivan. Den är verkligen i toppklass, alla låtar är bra! Många känner nog till Joni Mitchell mest efter hennes låt "Both Sides Now" som är en sorglig ballad. Jag tycker att den är jättefin men hela "Court and Spark" är ännu bättre!

Äntligen fredag. Jag hoppas att det blir en lugn och skön helg... Nästa vecka och den därefter blir det otroligt mycket plugg! Tenta, granskningsuppgift samt flera andra uppgifter som ska in. Well...

Trevlig helg!

Ps. Signed, Sealed, Delivered - Blue feat. Stevie Wonder är en klassiker med stort K. Jag, Tove och Rita har tusentals gånger spelat denna underbara cover för att komma på bra humör både på Autoban på väg till Italien (mot möjliga protester från pappsen) och hemma i Sverige! Me love!

 


Marika & Wille

Igår kväll var jag och tittade på min brors flickvän Marika Willstedt och Wille Crafoord på Riddarhuset. De hade även backup av en violist, Emilio Estrada. Wille spelade akustisk gitarr, Marika spelade cello och tillsammans sjöng de Willes låtar. Det var verkligen bra! Jag är jättestolt att vara nästan släkt med Marika. Jag har även ett stort men hemligt beundrarskap för Wille Crafoord, lyssnade både på Just D och hans solokarriär när jag var liten. Så självklart var jag väldigt glad att höra låtar som "Missarna", "Adam och Eva" och "Hur är det möjligt". De spelade även nytt material som var även det mycket bra! Jag ser fram emot deras skiva. Jag är speciellt förtjust i Willes texter och Marikas sång var grym!

Idag ska jag äntligen få vara med min älskade pojkvän vars kurs avslutades med en tenta igår. Vi ska bara ta det lugnt, nu ska vi äta en lugnt frukost, gå på stan, mysa med mera. Jag ser verkligen fram emot det.

Jag är även idag på bakhumör och har skrivit ut ett recept på minimuffins. Får se vad pappa tycker om det...

Låtar att lyssna på idag:

Wille Crafoord - Missarna
Just D - Tre gringos
(Jag hade den på singel och lyssnade i princip sönder den. Underbar nostalgi!)
Morrissey - We Hate It When Our Friends Become Successful (Vedran anser att låtens tema stämmer bra in på både homom ...och många andra)
Stevie Wonder - Signes, Sealed, Delivered
Höst

Ibland på somrarna brukar jag försöka lura mig själv och säga att det visst är mysigt på hösten, med röda och gula löv, lite regn så man kan ligga och mysa med mera. Men fy säger jag bara. Det är kallt och ruggigt ute, men när man kommer inte på tunnelbanan får man värmepanik. Det är rått och extremt kyligt på Universitetet och när man ska sova (ensam). Och så är det inte alls mysigt att sitta inne själv och titta på regnet när man är helt ensam utan sin tenta-pluggande pojkvän! Det är bara tråkigt... Jag försöker som vanligt pigga upp mig med musik och idag är det bara en låt som har fått mig på riktigt bra humör: Jr Walker & The All Stars - Shot gun. Jag måste även erkänna att Britney Spears - 3 faktiskt också får mig sjukt glad! Det är sådan musik man behöver när hösten och kylan kommer.

Igår försökte pappa fråga ut mig angående i vilken ordning Beatles album efter 1965 kom ut... Det gick ju sisådär. Jag klarade kanske fem av nio i ordning. Men nu kan jag alla i alla fall:
Help! och Rubber Soul, Revolver, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band , Magical Mystery tour, The Whte Album, Let it be och Abbey Road. När jag dock var inne på Wikipedia idag insåg jag precis att vi missat ett - Yellow Submarine som gjordes utifrån filmen som hette samma sak.

Vi dsikuterade vilket album som är bäst och det är världens svåraste fråga enligt både mig och pappa. Han gillar Revolver medan jag är ett stort fan av Abbey Road då det var det första Beatles-album jag lyssnade mycket på. Jag fick låna det av pappa att ha i min CD-freestyle när jag gick i sjuan. Jag var sedan överlycklig när jag var i London och fick gå över det klassiska Abbey road-övergångsställe som Beatlarna går över på omslaget precis utanför deras studio.

 
 

Det spekulerades länge i att Paul McCartney skulle vara död, den här bilden stärkte detta eftersom bland annat eftersom. Paul går barfota, det står någonting på bilen med mera. Läs mer på: http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_is_dead


Städning och Lovin' Spoonful

I somras när jag var i Kroatien med Vedran hyrde vi en liten Renault Clio (men bara i en vecka, sedan hyrde vi en vespa som är mycket mer nice) som vi åkte runt med överallt och efter att vi på mornarna hade varit och fikat vår dagliga morgonfika åkte vi runt med neddragna rutor och lyssnade på The Lovin' Spoonful - Summer in the city. Den låten är otroligt bra! Man blir glad i hela kroppen och det är en perfekt sommarlåt.

Efter att jag kommit hem från skolan plus en lunch på Mellqvist med min älskade satte jag på den här låten och började städa. Vädret ute får en på dåligt och deppigt humör så jag försökte pigga upp mig lite. Det gick sådär... Städningen är fortfarande tråkig.


Söndag med extra timme

Ikväll har jag och min kära pappa haft det jätteskönt. Vi åt en tidig middag och sen åkte jag till Studentpalatset för att ge en kaffe till världens bästa Vedran som pluggar hur mycket som helst till sin tenta. När jag kom hem gjorde jag min italienskaläxa och sedan kom jag och pappa på att det skulle vara väldigt gott med en äppelspecial-rätt! (Äpplen med kanel i ugnen och massor av vaniljsås). Efter det har vi suttit och lyssnat på musik samt diskuterat fram och tillbaka...

I fredags kväll gjorde pappa en lång playlist till mig som han tyckte att jag "behövde höra", så vi gick igenom den och jag kommenterade och valde ut favoriter. En favorit var definitivt Arthur Conleys 60-talshit "Sweet soul music", extremt bra låt! Tydligen hade han Otis Redding som mentor och med honom som chef kan väl ingenting gå fel... Det blev även mycket Pretenders-lyssnade. Vi diskuterade bland annat att deras sound inte alls låter som ett vanligt 80-talssound (vi diskuterade främst låtarna "Don't get me wrong" och "Back on the chain gang"), dock hävdade jag bestämt att jag nog skulle gissat på att de spelades in på 80-talet.

Vi kom även in på Michael Jackson, som i nuläget känns som ett känsligt ämne. Det känns nästan som om man inte får säga att han man inte tycker han är sjukt bra. Jag tänkte på det när jag reagerade otroligt starkt på att pappa "inte tilltalas av hans musik". Jag anser att han är min generations The Beatles... Vi drog jämförelser med bland andra Madonna, pappa skulle hellre lyssna på hennes bästa tio låtar än Michaels. Jag hävdar dock motsatsen. Madonna kan för mig vara ganska tråkig, även om jag älskar "Papa don't preach"!

Nu ska jag sova! Imorgon väntar grupparbete...

Mest lyssnade låtarna idag:

Britney Spears - 3 (jag kommer ALLTID älska Brittan)
Hall Daryl & John Oates - Maneater
The Pretenders - Don't get me wrong
Jace Everett - Bad things (True Blood soundtrack)
Wilson Pickett - Land of 1000 dances

Chrissie Hynde är leadsinger och gör hela bandet


RSS 2.0