Barndomsminnen!

Jag är uppväxt med denna underbara skiva, Planeten PI med Anders Lundin och Putte In De Betou. Fantastisk låt "Elisabeth"!!


Uppstyrda brudarFörsta riktigt uppstyrda festinhandlingen på Systemet - check!


I'm not your babe, Fernando

Glad vecka har det varit & kommer att bli. Vilken lycka som finns i luften nu! Jag är så glad, riktigt glad för första gången på länge. Är glad för allt som händer, alla som finns, alla planer som görs! Idag bokade jag och världens bästa Sara Lady Gaga i Globen den 7:e maj! Jag är extremt taggad. På fredag fyller jag år och på lördag blir det årets fest. Kan man klaga på någonting? NEJ!BWO splittras

Jag läste precis att det svenska bandet BWO splittras. KAN det vara den bästa nyheten någonsin? (Okej lite överdrivet, men nästan) BWO är mitt asoluta hatband av alla band i hela världen. Det finns troligen inget mera överskattat band och varför finns Alexander Bard? Han är obehaglig och obehaglig igen. Tack gode gud för splittringen!


Musiklycka

Det inhandlades två fantastiska LP-skivor i helgen, "Déjà vu" med CSNY och Derek & The Dominos – Layla And Other Assorted Love Songs (Eric Clapton), båda från 1970. Det slog mig att jag lyssnat på tre skivor från samma år under samma vecka och älskat alla tre (Joni Mitchell – Ladies Of The Canyon fick jag av pappa förra veckan). Varför har jag inte spårat på dessa förut kan man undra? Jag blir lycklig av alla tre på olika sett. CSNY-stämmorna gör mig knäsvag, Derek & The Dominos är underbart rockiga och fantastiska musiker och Joni kan man ju inte göra annat än älska!

Det här är bara tre underara låturval från var och en av albumen:

Joni Mitchell – For Free
Crosby, Still, Nash & Young – Carry On
Derek & The Dominos – I Looked Away


Jag är hesare än hes.

Ännu en riktigt lyckad helg är över! I fredags var det Krunegård på Strand med Ballis (och senare hela Kärrtorp?) som var riktigt nice! Jag och Bella gjorde staden igår i solen och därefter jobb på Coopen. Igårkväll fick jag äntligen träffa bästa Jens som är hemma från sin långa resa! Det blev först lite vin på söder, sen lite mer... När jag vaknade i morse undrade jag vad som hände - jag skulle ju ta det lugnt! Idag har jag jobbat hela hela dagen och nu är jag hemma för att äta, sova och senare jobba imorgon igen, fast då i Huddinge. Ballis och jag har taggat hela helgen inför nästa lördag... Dum dum dum dum. Nu mat! (Titeln syftar på att jag har blivit otroligt hes efter helgen. Vad hände där? Jag var ju "frisk"! AJ AJ! Måste bli frisk tills på lördag)


Poppigt uppfräschade inför Krunegård


På söders gator med öl (?)


Underbara fredag är äntligen här!Hey life look at me, I can see the reality
Cause when you shook me, took me out of my world
I woke up, suddenly I just woke up to the happening.

When you find that you left the future behind
Cause when you got a tender love you don-t
Take care of, then you better beware of the happening


Bob Dylan vs. Eric Clapton

Alltså! Jag gillar Dylan, visst det gör jag. I alla fall vissa av hans låtar där man inte bara tänker på hans näsa. Jag till exempel älskar "Like a rolling stone" för att det är ett sådant underbart knytnävsslag mot en (vad jag tolkar) överklassbrud som sårat honom. Däremot tycker jag att det finns två Dylan-låtar som andra artister gör bättre. Den första är självklart "All along the watchtower" (Jimi Hendrix Experience – All Along The Watchtower) med Jimi. Gud! Har man hört Jimis version kan man aldrig gå tillbaka till Dylans... Och sedan är det Eric Claptons version av "Don't think twice, it's all right" som han gjorde på firandet av Bob Dylan som artist i 30 år, 1992. Den är helt makalös måste jag säga. Jag har älskat den sedan pappa spelade den för mig första gången! Dessvärre finns inte låten som youtube-klipp utan endast på Spotify. Lyssna på Eric och hans underbara gitarrspelande, inte minst solot. Eric Clapton – Don't Think Twice, It's All Right. Jämför med orginalen: Bob Dylan – Don't Think Twice, It's All Right och Bob Dylan – All along the watchtower (radio).


Christinaloves favoritduetter

Jag har blivit mycket bättre under natten! Ja! Det finns hopp ändå. Det känns underbart! Har under förmiddagen (morgonen för mig) suttit och spanat in mig på massor av roliga duetter! Gud vilka roliga artister som har blandat sig egentligen. Min favorit är absolut Michael Jackson och Paul McCartneys "Say say say", vilken hit! Videon är också förvånansvärt bra. Sedan finns det lite mer stela videos som exempelvis "Don't go breaking my heart" och "Ain't no mountain high enough" som bara är sockersöt. Eros och Tinas duett är ju även den verkligen en klassiker! Den är verkligen riktigt bra och är en sådan typisk låt man sätter på när man åker bil utomlands och vill få "feeling". Jag måste även säga att "Under pressure" är grymt bra! Ett revolutionerande gitarriff i början och sedan två underbara sångare. Lyssna och njut!
Love in the 60's

Gud vad det är roligt att sitta och kolla på massor av gamla bohemiska 60- och 70-talspar! Varför levde jag inte då? Jag lovar att jag var gjorde för den tiden! (Jag skulle kunna haffat Paul innan Linda gjorde det...)


Bob Dylan & Joan Baez


Marianne Faithfull & Mick Jagger


Serge Gainsbourg & Jane BirkinPatti Boyd & George Harrison


Sonny & Cher


Krissy Findlay & Ron Wood


He cannot hear the chapel's pealing silver bells

Sjukling blev jag och är jag fortfarande. Så jäkla tråkigt! Jag har glömt hur otroligt oinspirerande det är att ligga hemma utan att kunna göra någonting. Sjukanmälde mig för morgondagen också då jag verkligen inte har gjort några framsteg i min förkylning och feber under dagen. Jag längtar efter att få åka tillbaka ut till snoriga och underbara barn igen! Usch för att vara hemliggandes.

Jag har här hemma istället för att vara aktiv mest legat och degat och spårat ur på roliga saker på Wikipedia. Sedan har jag lyssnat på Joni Mitchells helt underbart fantastiska album "Ladies of the Canyon" från 1970, före "Court and Spark" som är enligt mig ett av de bästa albumen som någonsin gjorts. Allting började med att jag googlade upp "Our house" (Crosby, Still, Nash & Young – Our House) med CSNY och insåg att låten var skriven till Joni. Graham och Joni hade ett förhållande under Woodstock och inspelningar av deras första album. En kärlekshistoria som skildras inte minst i Jonis låt "Willy" (Joni Mitchell – Willy). Jag började prata med pappa om detta och efter ett tag får jag ett sms om att han sitter på fiket nere med present till mig! Jag fick "Ladies of Canyon" på LP och en lånad biografi om Joni Mitchell från Stadsbiblioteket. Well, det kanske lönar sig att vara sjuk ändå! Tack bästa pappa!

Joni & Graham


Sjukling

Jag har blivit sjuk! Tyvärr. Har varit hängig, varm och haft ont i halsen. Nu ska jag dricka kamomillte och äta Ben & Jerrys glass. Var och hälsade på världens bästa momor idag efter jobbet på Sös. Hon mådde bra trots operationen och såg faktiskt riktigt frisk ut. Det var glädjande! Fick lite roliga bilder från Ballis idag också från i lördags då vi efter några vinglas spårade ur på hennes webbkamera. Så kan det gå...GLEE IS BACK!

Äntligen! Som jag har väntat. Nu är den fantastiska serien "Glee" tillbaka. Streama på www.http://tvshack.net/tv/Glee/. Serien har jag skrivit om tidigare, den handlar om en sånggrupp (Glee) på en skola med massor av intriger men framförallt är den fylld av musik. Jag ska gå och lägga mig med lite te i sängen (jag trodde att jag hade lyckats hålla mig borta från förskolebacillerna men hade nog glömt att tänka "peppar peppar") och kolla första avsnittet efter uppehållet.


Jag var kär i en borderline

På fredag går jag på Markus Krunegård på Strand.
Markus Krunegård – Kär i en Borderline

Visst är det konstigt att bryta mönster? Jag kommer troligen (förhoppningsvis inte) att tänka på annat under hela konserten, men det ska nog gå an ändå. Jag har nog trots allt en sorts hatkärlek till till Krunegårds musik. Den ger mig någonting och samtidigt ingenting alls.

UNDERBAR HELG

Vilken underbar helg jag har haft. I fredags efter jobbet tog jag det lugnt hemma med mamma & Lennart och var åkte sedan hem till Sanna (och hennes fantastiskt underbara lägenhet vid Björns Trädgård). Där var vi och myste varpå vi sedan gick till ett väldigt ovärt place, OjOjOj vid Medis. Gå inte dit om du inte är över 18 år och några månader, jag kände mig fruktansvärt gammal. I lördags promenerade jag med pappa på Djurgården och spenderade resten av lördagen hos SirrenBallis på Söder och planerade födelsedagsparty. Sedan kom Rita & Sofie och åt middag med oss! På kvällen gick jag och Ballis till Folkbaren (mysigaste baren i stan) och därefter Strand, där Ballis lyckades smita in gratis. Aj aj! (En av de sista låtarna som spelades på Strand i lördags var Dylans "Like a rolling stone", ojoj om jag skrek ut texten lite för hårt. Jag är fortfarande hes, alla barnen på förskolan trodde jag var sjuk så var tvungen att mörka och säga att jag var det. Well, är det like a så är det.) I går var jag hos mina älskade morföräldrar och myste med kortspel och godsaker och på kvällen fick jag äntligen träffa finfina Bella!

Fullspäckat? Nu är det ny vecka, nya möjligheter. Har hämtat mina gummistövlar hos pappa eftersom det ska bli både regn och snö (!). På fredag kommer (förhoppningsvis) Jens, Johan och Christian hem! Det ska bli meganice då jag har saknat trion mycket.


Bellman

Igår blev en seg dag, var skönt att äntligen få sova ut! Pappa och jag vandrade på Djurgården igår och fikade på Rosendals! Mycket mysigt lördagsnöje.
Jag vill ha Paul

Om det är någon jag vill gifta mig med så är det Paul. Varför finns det inte fler som honom där ute? Jag vill ha en sådan man! En som sjunger "Got to get you into my life" i början, "Here, There and Everywhere" under förhållandet och "For no one" när man har lämnat honom (vilket jag dock inte skulle göra).

Ge mig (en) Paul nu!
 
Upsale

Ansökningarna är inne, Uppsala here I come! Jag är lycklig över mitt jobb, över min brända näsa, över att hela mitt fantastiska gäng äntligen är samlat i samma stad & för att jag heter Moa Kronbrink.


Han är underbar & underbar igen. Och låten gör mig lycklig!


Quiz

Pappa har styrt upp två roliga (men svåra) quiz på dn.se! Ett om John Lennon och ett annat om musikåret 1969. Måste göras!

John Lennon:
http://www.dn.se/kultur-noje/fragesport/dn-test-john-lennon-1.1075007

1969:
http://www.dn.se/kultur-noje/fragesport/dn-test-musikaret-1969-1.1074496


Strålande sol

Jobbet idag gick strålande i strålande sol. Var otroligt skönt att bara göra andra saker än att sitta inne och plugga och istället få vara ute i solen! Ikväll blir det bara lugn för mig då jag endast sov fyra timmar i natt... Idag på väg till jobbet fick jag även chansen att lyssna på artister och album jag inte "hunnit" lyssna på. Det var en hit!

Det här blev mina favoriter:

Jackson Browne – You Love The Thunder
Little Richard – Rip It Up
Wanda Jackson – Hard Headed Woman
Big Mama Thornton – Hound Dog

Fats Domino – Blueberry Hill
Screamin' Jay Hawkins – I Put A Spell On You
Serge Gainsbourg – Je T'Aime Moi Non Plus

Anni-Frid Lyngstad (Frida) – Så Synd Du Måste Gå (It Hurts To Say Goodbye) 


Solskensdag


Sirren & jag i lördags med våra "sommardrinkar"


Äntligen!

Provet är äntligen över! Tänk vilken lycka att den resan är slut ändå. Det var en lång dag igår... Efter alla prov åkte jag hem och sov sött i min nybäddade säng i en timme. Efter det åkte pappa och jag till Köket på Gondolen och åt middag med en drink i baren efteråt. Riktigt mysigt! Efter Gondolen gick jag till Högbergs och mötte upp min hemkomna fransyska Sofie och Totten. Vi satt och firade på Högbergs till klockan tolv och efter det mötte vi upp Sirren och åkte till Berns där även Hugo och Markus (som åkte hem senare på grund av jobb) var! En riktigt rolig kväll. Idag är det sol och jag ska ut och njuta av den! Imorgon börjar jag på mitt nya jobb ute i Huddinge, det ska bli väldigt spännande.


Pappa med grappa...


Jag är nöjd efter en underbar äppelkaka


Pappa blickar ut över Stockholm


Nervositet

Imorgon gäller det då. Högskoleprovet 09.00! Jag kan verkligen inte förstå att jag redan är här... Men så är det och nu finns ingen återvändo! Jag har verkligen inte haft det flytet de senaste två veckorna som jag hoppades på, på grund av diverse anledningar. Men nu finns det ingenting jag kan göra åt det så det är bara att gå dit och göra sitt bästa så får det räcka så långt (eller kort) som det gör. Det värsta just nu måste ändå vara pressen man får (från vissa). Typ: Du som har pluggat så mycket borde ju verkligen få 2,0. Jo men tjena! Jag är nöjd om jag kommer över 1,0... Tack alla underbara som ringt och sms:at för att önska mig lycka till! Nu ska jag mysa med pappa innan jag går och lägger mig. Ska vara där senast 8.20 imorgon. Godnatt!


Såhär glad hoppas jag att jag är imorgon...
Momor


Jag har världens bästa momor som klarar allt!
Momor och jag vid gamla landstället Taffsnäs


Dålig dag

Alltså... Dålig dag, dåliga besked, dåligt plugg och dåligt allt? Jag satt här hemma och tänkte "lite munkar vore kanske gott" så jag styrde upp mitt sunkiga jag för att sedan vandra ner till Vi för att omsorgsfullt välja ut två äppelmunkar och därefter ett paket Mums mums. Väl vid kassan drar jag mitt kort i kortläsaren varpå det står "Kort utgånget". Jag undrar förvånat hur det kan ha blivit så och försöker igen några gånger tills kassörskan frågar om jag tittat på kortet. Och det hade jag ju inte... Så. Det blev till att bortförklara sig och gå the walk of shame därifrån. Utan munkar och ännu en tråkig upplevelse denna dag. Nu sitter jag och deppar i behov av någonting sött fastän jag kanske borde leta efter det nya kortet. Nej, det får bli en annan gång...Matte med Fisen

Sitter och pluggar matte med min matematiska storkusin Fia! Hon hjälper mig med NOG-delen och det går superbra. Fisen har tydligen ärvt sina pedagogiska kunskaper från släkten och i närmaste led från sin mor. I några sekunder ibland tror jag nästan att det är Lill-Yvonne som sitter bredvid mig. Hursomhelst började vi sjunga på "ABC" med Anna Book när vi gjorde vinkeluppgifter... En för härlig låt alltså!


Jay-Z

När Jay-Z hade sin releasekonsert på Rose i höstas var jag och Sofie där och såg honom glida in lite casual. Tydligen är denna situation även dokumenterad på en "mingelbild" när jag tar det här fotot:
Jag med kameran i högsta hugg


Jag har tänkt men aldrig fått tala


Jag sitter ensam på Studentpalatset idag. Det är nästan läskigt lugnt och tyst här, människorna har troligen tagit en dag extra påsklov. Men inte jag, för på lördag smäller det! Och tyvärr har det bara gått sämre och sämre för var dag som gått. Visst är det typiskt att när någonting blir fel kan man sätta en miljon kronor på att allt annat också sönderfaller, och det har det definitivt gjort för mig. Det gäller att försöka hålla huvudet högt när man går igenom vissa saker, men det är så lätt att bryta ihop även fast man ibland bara känner sig otroligt larvig och känslosam och önskar att man hade ett starkare psyke. 
Nu sitter jag i alla fall här och ska försöka det här ensam, för det är bara jag som kan ta mig igenom det, ingen annan kan hjälpa mig med detta! 
 


Webbcam?

Jag insåg nyligen att jag har en så kallad webbcam på den här datorn. Jag råkade trycka fel när jag skulle höja volymen och vipps hade jag en ruta med mig själv uppe på skärmen! Snacka om att jag är oteknisk, jag försöker alltid intala både andra och mig motsatsen men nu är det officiellt! Väldigt roligt hade jag i alla fall när jag förstod att jag kunde ta roliga bilder och filma. (Frågan är hur jag innan har tänkt varenda gång jag har kunnat prata videosamtal med Skype, well...) Idag har jag varit upptagen hela dagen med diverse saker så att jag var tvungen att avboka ett underbart återseende med min kära Soff! Men ikväll ska i alla fall pappa och jag slinka ner (100 meter nedanför vår port) på Rio och se "Nowhere boy", en filmatisering av John Lennons liv. Jag är skeptisk, men det ska bli intressant att se.

Lyssna på min underbara svenska playlist på Spotify! Jag kan starkt rekommendera den:
Christina loves SverigeLet it snow, let it snow, let it snow!

Vänta nu, vilken månad är det nu igen och varför känns det som vi har sett det här förut? Fy fan för snö, kyla och jul! Jag vill ha vår, sol och sommar! Frank Sinatra – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! eller Ted Gärdestad – Sol, vind och vatten. För mig är svaret enkelt! Ted, sommar och sol!

Förresten var det kanske bara jag som satt och skämdes lite på "Så ska det låta" i fredags när artisterna inte kan de svenska låtarna, men gud vad jag tycker det är pinsamt! De kunde exempelvis inte verserna till Cornelis "Somliga går med trasiga skor" och Ted Gärdestads "Eiffeltornet". Jag lovar att jag skulle gjort det mycket bättre....
 


Svedmyraskogens vinterlandskap


Tove, jag och Rita i ett varmt Grado-vatten


Utekväll med en minuts gångavstånd hem

Efter en lång påskmiddag med ägg och massor av goda rätter som mamma lagat blev det först Woken (för att slippa ifrån de dyra barerna vid Stureplan) där Fia tyckte att det kändes som ett kollo , vi stod och undrade hur så många 14-åringar lyckades ta sig in men kom inte fram till något vettigt svar, och efter det bar det av till Strand! Det måste vara Stockholms bästa uteställe efter Fasching. Bra musik, skönt folk och inte världens dyraste drinkar (eller inträde). Vi var kvar till stängning och det absolut bästa var att det tog exakt en minut för mig att komma till min port därifrån! Förresten, jag har stött på fyra Coop Hjorthagen-kunder (faktiskt de gladaste av alla) på bara tre dagar. Vad säger det? 


Jag & Fia på Strand


Fia surplar i sig min (?) drink


Den flygande holländaren

Trots motgångar i plugget (väldigt stora motgångar) har jag haft en riktigt trevlig dag. Har suttit och pluggat, städat och nu har jag och pappa varit på promenix med kaffepaus samt ett välbehövt LP-skivs-unnande. Det blev några skivor och jag är mest nöjd för "Den flygande holländaren", samlingsskivan till Cornelis som kom ut ett år efter hans död 1987. Medverkande artister är bland andra: Marie Fredriksson, Mats Ronander, Imperiet (Thåström), Totta och Ulf Lundell. En riktigt guld värd skiva som jag är uppväxt med!
Hon vill ha mig, mitt liv i sitt liv

Igår på Mosebacke var bra och roligt, vissa glänste väldigt mycket mer än andra men det var roligt att se banden ändå! Jag har alltid varit otroligt skeptisk till Rolling Stones på grund av olika anledningar och har ofta hävdat att den enda låten denna grupp gjort bra är den skriven av Lennon/McCartney - "I wanna be your man", men jag kanske kan lyssna på några andra låtar efter igår i alla fall...

Idag försov jag mig en aning men har kommit igång med plugget hyfsat bra ändå. Pappa skrattade åt mig för att jag spelade musik i morse och sa att jag är galen men jag klarar inte av en deppig pluggdag utan musik (klarar nog inte av någon dag utan musik). Så nu har jag suttit och varit nostalgisk igen, fast lite längre bakåt den här gången, och lyssnat på bästa Anders Glenmark och hans album från 1990 med mina favoriter "Hon har blommor i sitt hår" och "Hon sa". Jag gillar Anders stil även fast han är sjukt cheesy! Jag brukade ta med mig den skivan till 6-årsverksamheten när man fick ta med sig skivor och Tove och Rita brukade ta med sig den underbara Arvingarna-skivan! Mer om Arvingarna-perioden en annan gång......

 


Nostalgia

Eftersom jag är så känslosam har jag även svårt för att inte vara nostalgisk vid vissa tillfällen. Därför är jag otroligt nostalgisk just precis idag, den 1 april, av olika anledningar. Jag tycker att det kan vara trevligt att vara nostalgisk och den här gången handlar det inte bara om att jag kommer ihåg vad jag hade på mig utan jag minns hela känslan i kroppen, vilket är ganska ovanligt. Jag minns klart och tydligt hur otroligt lycklig jag var för exakt ett år sedan den 1 april 2009. Och då är det verkligen okej att vara det också. Det var en lycka som är svår att hitta och jag kommer alltid komma ihåg den.

Parken – Hur Känns Det Nu? & Markus Krunegård – Samma nätter väntar alla. Det är okej och vara det nu, en stund men sen är det kanske inte okej mer. 8 dagar & 19 minuter kvar

Det är nog ändå en bra dag idag, nu har äntligen solen tittat fram också. Jag har varit ute i Huddinge för intervju inför mitt jobb på en förskola där, det kändes väldigt bra. Sedan åt pappa och jag lunch och nu sitter jag med plugget som vanligt. Snart bara en vecka kvar, jag räknar ner... Ikväll ska vi till Mosebacke för att kolla in en Rolling Stones tribute-kväll med massor av band! Ska bli skönt att tänka på annat än Högskoleprovet. Igår träffade jag världens bästa Sara och vi satt på Judit & Bertil och drinkade, det blev några timmar... Var väldigt mysigt!

Har lyssnat på den här roliga låten som när den kom på Harry B James i lördags jag och Tove ingsåg att vi kände igen från Sex and the City the movie. Tja, man undrar om vi verkligen passade in där ändå.....


RSS 2.0