Schlager

Jag måste erkänna att jag gillar Schlager! Speciellt gammal schlager. Jag följer inte alls  årets spektakel och det gjorde jag inte förra året heller. Jag tycker det har spårat ur med alla deltävlingar och det gamla hederliga Melodifestivaltagget är borta.

Men om vi ska prata klassiker så är ju definitivt "Det börjar verka kärlek bannemej" med Claes-Göran Hederström bäst. Jag totalt ÄLSKAR hans dans! Han är så underbart mycket svensk pop på 60-talet! Det finns ett fantastiskt medley från Melodifestivalen 2000 (ni vet den gånger Carola hade en tröja som blinkade "Ledig") med alla de bästa schlagermänniskorna som uppträder! Det är lite roligt för att jag kan det utantill. Lyssnade enbart på detta under säkert två månaders tid då min kära bror hade Napster hemma och jag inte alls kunde ladda ner musik. Sedan är jag ju tokkär i Björn Skifs och hans musik men det kan vi ta en annan gång...






I'd rather see you dead little girl

Jag har jobbat hela helgen. Nu är jag äntligen ledig imorgon och sen blir det jobb tis-ons igen. Kom hem nyss med medköpt godis (5:90 på Coop till idag!), vindruvor och en burkcola. Det är sista dagen på februari vilket även betyder sista dagen på månaden fylld av slöseri och onyttigheter. Mars ska bli en ändring för mig! Börjar träna direkt imorgon kväll, känns riktigt skönt. Jag får även inte äta godis i veckorna eller dricka läsk, ett Coop-syndrom har jag märkt. Nyttiga Moa är på väg! Men det förklarar även mitt svullande ikväll.

Tänkte kolla på någonting på tvshack och sedan mot sängen. Bloggar mer om musik imorgon! Har varit dålig på senaste tiden. Avslutar med en Beatles-låt med en väldigt kolerisk Lennon text. Hets!


Memory lane

Igår kväll efter jobbet träffade jag Vedra, Reda, Camilla och Rosanna. Det var väldigt trevligt, speciellt att träffa Camilla! Jag tror att alla blev väldigt irriterade på oss på grund av väldigt mycket snack gåendes på Memory Lane men det var hur mysigt som helst! Vi satt på Judit & Bertil här i Hornstull och drack lite drinkar. Mycket uppskattat! Camilla och jag var bästisar till och från under högstadiet och hade 5 år att ta igen, kan bli svårt på en kväll... Idag blev jag i alla fall så nyfiken på gamla bilder att jag letade fram det externa minnet. Vi brukade sitta hemma i mitt rum och leka Vänner-lekar och prata om framtiden! Det var tider det. Jag kommer ihåg att jag försökte få Camilla och lyssna på Kent och Camilla försökte gå mig att lyssna på RnB, typ R Kelly och Usher!






MoaMMS

Jag fick igår ett MMS från Tove som jag glömde att titta på. Kollade upp nu och blev väldigt glad! Tack min gosiga Tovie!


Pluggångest

Seg fredag, jag ville bara sova hela dagen idag. Jag jobbar hela helgen, fre-sön, vilket känns härligt då jag inte vill spendera så mycket pengar. Det visade sig (av min lapp) att jag började 14 idag, tack pappa! Jag trodde att jag började 16.30 och detta kunde lett till kaos. Har satt mig hemma för att plugga, det blev ORD-delen idag. Det känns otroligt segt med Högskoleprov-pluggandet och mars månad kommer att bli ännu värre då det är sista månaden innan provet. Jag börjar få en klump i magen och kan knappt prata om det! Det kommer alltså betyda mer plugg och mindre blogg, tyvärr.

I och med det hemska vädret som kränger över Sverige just nu och nästa vecka vill jag bara ha sommar. Sommar sommar sommar! Jag längtar så mycket till våren och sommaren att jag drömmer om att det är det, och så vaknar jag igen och blir ledsen när jag tittar ut på det fortfarande vintriga vädret. För exakt ett år sedan kom jag och Filippa fram till Rom (som idag har 15 grader och sol) idag. Tänk vad tiden går snabbt...

En låt som spelades i Rom överallt:


 


Jag och Filippa en av de första dagarna i Rom


Vad är hippt nu?

Jag satte på VH1 i bakgrunden för plugget och började tänka på att numera så är väl videon helt out. Eller? På mina föräldrars tid lyssnade man på radio på lördagarna för då var det tio topp-listan, sedan kom Tracks i generationen innan mig var MTV och Voxpop "the thing" men vad är det för min generation. Youtube? MTV var ju jäkligt coolt när man var liten kommer jag ihåg, sedan kom Ztv men floppade. VH1 har alltid varit kanalen för äldre hits men jag har alltid gillar VH1 mer än MTV. VH kör även lite oväntade kändisprogram med titlar som ungefär: Varför har Jennifer Lopez så mycket pengar? Idag när jag satte på gick någon sorts 10 topp lista vilket var trevligt tycker jag. Länge leve VH1!



Godmorgon!

Jag är faktiskt på ett lovande gott humör idag, jag vet faktiskt inte varför. Men det är snart vår (snart högskoleprov...) och snart härliga sommar. Man kanske ska deppa ändå? Nja, jag vet inte. Jag ska i alla fall taggplugga och försöka vara sjukt effektiv. Kanske gå en promenad? Vi får väl se vad som händer. Njut av dagen!





George Harrison framför sin låt "Here comes the sun" utan de andra Beatlarna


KvalitetsRita-tid

Har lyckats plugga mycket dåligt idag - men umgåtts med världens finaste Rita! Hon sliter och kämpar med sitt kvälls/natt-jobb på Berns nästan hela veckan så man är glad när man får se henne i dagsljuset. Vi hann med lite oskyldigt REA-shopping och en lång och mysig fika på Hurry Curry vid Hötorget.



Rita med te


(Ja, jag har en kaka i kinden)


Svensk musik: Ola Magnell

Om ni har läst min blogg tidigare har ni nog insett att jag är uppväxt med väldigt blandad och ovanlig musik. Pappa gav mig mycket bland annat Beatles, Jimi Hendrix, Joni Mitchell och mycket annat medan mamma var motpolen och gav mig mycket svenskt som Cornelis Vreeswijk, Pugh Rogefeldt, Hoola Bandoola Band (med Mikael Wiehe som frontfigur) och att inte förglömma – Ola Magnell.

Jag har Olas autograf på en gammal biljett från att vi sett honom med familjen när jag kanske var 12-13 år. Ola Magnell (född 1946) var inte proggare utan gjorde en annan sorts musik med inte lika politiskt starka texter som proggmusiken kunde ha. Jag vet att mamma köpte Ola Magnells samlingsalbum (Ola Magnell – 74-87) när jag kanske var 10 år och spelade den ofta och högt, speciellt när hon städade. Jag har en speciell relation till Ola Magnell, han var en av de första (långt innan min Kent-tid) som lärde mig att texterna har en stor betydelse i låtarna. Jag blev tidigt förtjust i hans speciella texter, ta till exempel ”Påtalåten” från 1972:

Du har känslan, men inte rätta viljan
Att sitta ner och hitta på en visa så fin.
Märren ränner hän av i sken över tiljan,
Bonden studsar upp i sin nya slåttermaskin
Kul, kul inte sant, men inget intressant
Kommer från din skvattgalna höstack e' de' sagt.
Men fast nu stupet är brant så klarar du galant
Språnget över detta jättelika schakt
Och nätters lätta takt.


Min favoritlåt med Ola Magnell är nog i alla fall ”Nya perspektiv” för att den har en så enkel melodi men med en realistisk men peppande text. Andra Ola Magnell tips: "När jag dör", "Vällingklockan" (mammas favorit) och hela hans album från 2003, "Valmoland



 



Shakey ground

Idag har jag pluggat hemifrån och som i vanlig ordning när jag pluggar här, tvättat och fixat lite här hemma. Har varit skönt! Det är inte lika kallt idag men ack så kallt om fötterna här i lägenheten! Igår började jag sökandet på Spotify efter låten "Shakey ground" som pappa spelade för mig med Delbert McClinton men vi undrade vem som gjort orginalet och det visade sig vara The Temptations. Måste säga att jag diggar låten starkt!  


Jag har även sysslat med lite självfotografering och Photoshop.
Vad gör man inte för att slippa plugga?




American Express

Mitt i mörkret hittade jag en riktig "italianstalian"-låt som spelades överallt i Rom och runt Strassoldo... It's i classic skulle jag vilja säga... Listen and enjoy the lyrics!


Man blir korkad av mörker

Vad är grejen med all snö och snökaos? Jag har varit "fast" i Rågsved i två dagar nu... Är dock väldigt skönt att slippa kollektivtrafiken. Jag undrar dock, varför är det snökaos när det ändå inte snöar över huvudtaget? Och har Sverige aldrig haft -15 grader tidigare? Jag är förvirrad! Har pluggat på för fullt igår och börjar starkt idag. Det blev en liten (stor) sovmorgon på grund av vädret... Man vill så mycket hellre ligga kvar i en varm säng.

Har börjat fila på en till playlist: Christina loves playlist I, jag brukar göra det när jag inte orkar plugga längre och tar en liten rast. Försöker att pigga upp mig med Journey – Don't Stop Believin' men går inte så bra, plugget över huvudtaget går inte så bra. Jag läste i dagens DN att man blir mer korkad av mörker och kyla... Det känns verkligen som om det ligger någonting i det!

Hittade till sist Jefferson Airplane från Woodstock med den bästa låten de gjort (Somebody to love) och några till:





Tjejkväll

Fredagen spenderades med världens bästa tjejer hemma hos Siri. Vi spelade ett hopplöst Ring of fire och lyssnade på gamla godingar! Alltid lika mys att träffa de bästa! Efteråt drog alla utom Rita, som var tvungen att jobba, till Marie Laveau. Jag var skeptisk till Dinamarcas sätt att vara DJ, jag är inte ett fan av sirener i en alldeles för hög decibell men annars var det riktigt roligt på ML. Idag har jag gått en lång promenad med pappsen och ikväll blir det Avatar! God helg på er alla!

Bilder från i fredags:








Fingertips

Stevie Stevie, bara fjorton år gammal och redan då en jäkel på att både sjunga och spela munspel!


Bonnie & Clyde

Idag har jag lyssnat på den här fina låten med Anna Ternheim Anna Ternheim – A French Love - Naked Version. Den här dagen känns seg och ännu mer seg, det känns som om det är det enda jag skriver om på bloggen numera - hur seg jag är. Ikväll i alla fall kommer jag inte vara seg utan då ska jag träffa the girls (Siri, Rita, Isabellé och Tove) vilket ska bli riktigt trevligt. Vi planerar att helt enkelt strunta i Berns och dra till Marie Laveau på Hornsgatan. Jag utökade min frisörkostnad idag på 230 kronor då jag köpte ett schampo som heter Silverschampo och ska göra mitt hår mer grått (?) och ta bort den gula tonen. Jag ville egentligen bara springa hem och kleta in det i håret hur länge som helst men jag måste sitta här på Studentpalatset och plugga på. Har gått dåligt med det den senaste tiden....

 

Jag letade fram en gammal sommarplaylist (2009) och kom ihåg hur jag kunde lyssna på en låt minst trettio miljoner gånger i rad utan att tröttna: Bonnie & Clyde. Men bara den franska versionen med Brigitte Bardot och Serge Gainsbourg. En riktigt härligt spännande låt som man får ett pirr i magen av. Kanske för att det är franska, ganska för att den är så mystisk. Jag uppmärksammade även härom veckan att en film om herren i fråga har premiär i höst, Gainsbourg. Det blir ett garanterat biobesök för att se den!




Det bästa med att plugga hemma...


... är gratis kaffe direkt ur den nya maskinen!


Bild från gårdagen


Jag & Bella på tuben på väg till Kolingen


Stubborn resistance

Seg torsdag! Igår kväll var jag, pappa och Bella på Kolingen och kollade på Ronny Norberg band. Riktigt bra! Dessvärre har jag inte än någon bild på mig och Bella från igår då pappa sitter på jobbet och ruvar på denna. Det finns verkligen nackdelar att låta någon annan ta mina bloggbilder...

Idag ska jag försöka styra upp plugg hemifrån (jag är sämst på plugg hemifrån, kommer på så mycket saker att göra), stryka mina Coop-kläder och sedan åka iväg på Coop-persoonal-möte i Hjorthagen. Lyssnar på en härlig Spotify-playlist som ska var min "pluggplaylist" för tillfället. Jag har försökt tona ner de fartfyllda låtarna så gott det går och inser helt plötlist att jag då har många svenska artister och låtar. Hur går det till?
Här är i alla fall den playlisten: Christina loves - pluggar



Först tyckte jag att Coop-kläderna var fula men nu har jag
verkligen börjat trivas i dem!


This charming man

Nya dag och nya möjligheter. Mitt hår förvandlades under natten till en ljusare färg - till det bättre eller sämre vet jag inte. Jag kände mig som Heidi Montag (The Hills) när jag gick till Studentpalatset, och jag vet inte om människor tittar på mig för att jag är snygg eller för att det brinner i skallen på mig! Men men. Det ligger kanske inte i håret utan i hur man är. (Man börjar alltid med sådana här uttalanden efter en beautyimiss)

Efter floppar som gårdagens finns det nästan bara vissa personer som kan rädda mig. Tack Morrissey & The Smiths! "This charming man" från 1983 fick mig att gå ut i morse (och faktumet att jag kände mig bortkämd och som världens larvigaste människa för att mitt hår blev lite ljust)




Vila i frid mitt vackra hår

Jag är förfärad. Här går jag till frisören för att ta bort den "gula" tonen i mitt hår och istället kommer jag därifrån med en decimeter kortare hår och en färg som inte ens solen har. Jag sa precis till Vedran att jag inte kommer att gå ut på fyra veckor. Minst. Och jag tänker inte heller gå till frisören någon gång mer i mitt liv. Just nu är jag sur, jag är arg och besviken. Mest på mig själv. Jag vill tacka alla som stöttade mig och som kommer att komma och hälsa på mig i min bunker! Tack!

Den sista bilden på mig i mitt fina vanliga och långa hår:

 


Bästa artikeln idag!






http://www.dn.se/kultur-noje/musik/beatles-och-oasis-far-tummen-upp-av-vatikanen-1.1045318


Jag kan inte skilja på


Melissa Horn - en helt underbar sångerska, mycket bättre än sin mamma Maritza som också är sångerska. Efter Melissas duett med Lars Winnerbäck ("Som jag hade dig förut") var jag helt fast. Hennes texter är så otroligt välskrivna och bra ch jag älskar att hon sjunger på svenska. Hennes röst låter väldigt känslosam och skör vilket gör hennes låtar mycket mer trovärdiga. Lyssna på hennes senaste album Säg ingenting till mig och speciellt den här otroligt fina låten!

Gossip & jobb

Jag är så himla glad att denna helg äntligen är över! Det har varit jobb för hela slanten och det har varit en jobbig helg känslomässigt. Som tur är räddade Tove mig i lördags med drinkar på Berns och Isabellé mig ikväll med drinkar och Sex and the city-boxen. En perfekt medecin mot ledsna hjärtan! Jag är ledsen för bloggtorkan men så blir det när man jobbar 14-21 i fredags, 16-21 i lördags och 12-21 igår. Jag har lyssnat på ärldens bästa peppmusik - GOSSIP! Finns det mer underbar girlpower musik idag? Jag tror inte det. Jag har lyssnat ihjäl mig på hennes senaste album. Bra tips om man är nere! Imorgon blir det hårmakover hos frisören och träning på kvällen! Nya tag here I come.



Tove & Jag innan Berns i lördags



Alla hjärtans skitdag



Jag hatar Alla hjärtans-dag. Varför finns egentligen detta elände? Dagen är så extremt okänslig. Tänk på alla ensamma människor där ute som istället för att känna glädje av denna dag istället våndas ännu mer. Jag önskar det fanns en "Ensammas dag" istället. Nu ska jag iväg till jobbet och jobba 12-21!
Happy valentines.


Smile


Torsdag

Idag har jag lunchat med världens bästa Isabellé på hennes fancy jobb i city och sedan tagit en fika med mamma på Dello Sport, bästa italienska cafét i Stockholm. Hur mysigt som helst! Jag har även anmält mig till Högskoleprovet (bättre sent än aldrig?) och sett på pappa som försökt installera sin nya espressomaskin. Espressomaskinen krånglar, är man förvånad?


Jag på Café Dello Sport vid Högalidsparken


Vi satt så länge att de kom ut med två macchiatos till oss


Massimo insisterade på att vara med på bild


Bo Sundström & Frida Öhrn sjunger Pär Lagerkvist

Jag har totalt lyckats missa Bo Sundström (sångare i Bo Kaspers Orkester) och Frida "Release me" Öhrns album på svenska, tonsatta dikter av Pär Lagerkvist (1891-1974). Skivan heter Den lyckliges väg och är riktigt bra. Jag älskar singeln "Jag har gått inunder stjärnor". Det är så vackert och stillsamt. Jag gillar det verkligen!



Tears are going nowhere


Pappa 60!


Pappa 60 år!


I förrgår fyllde pappa 60 år och det firades igår med middag för oss barn plus respektive! Vi hade skramlat ihop ett presentkort till pappa på John Wall då han tänker köpa en espressomaskin. Vi åt barndomsmat á la pappa och hade det trevligt. Han mörkar den stora "festen" och vill att denna ska föras ihop med hans releasefest för den nya skivan men det känns som det kommer dröja då inspelningarna av skivan går i halvfart framåt.



Brorsan, jag, Vedran, Steven och syster Johanna!


Pappa & Vedran hade på sig likadana skjortor dagen till ära


Next stop: Ledighet


Centralbadet here we come! Jag har längtat och längtat som en galning. Imorgon blir det alla hjärtans-dag firande med pojkvän och massage. Det ska bli gudomligt om jag ska vara helt ärlig! Sedan firas pappa (som fyller 60 år idag! Grattis pappsen!) med mina syskon och respektive. Ska bli en riktigt skön dag, sen blir det jobb hela helgen inklusive fredag så det här är jag verkligen värd. Jag hade även en ångestladdad dag med kalla fötter, tvekande och förvirring så allt som inte heter plugga gör mig just nu lycklig! Vedran ska ta ut sin födelsedagspresent från mina päron vilket är en betalad Idrottsmassage så han har en behandling mer än mig. Attans! Jag var tvungen att gräva fram bikinin så än en gång: Centralbadet here we come! Jag ska njuta så jag spricker.





Hyllning till Annika Norlin

Jag kommer ihåg när jag hörde Hello Saferide första gången. Det var någon gång efter att vi flyttat från Enskede till Hornstull och pappa och jag fortfarande hade datorn inne i stora rummet och pappa sov på soffan. Jag spelade "San Fransisco" på hög volym och dansade! Sedan fortsatte jag att lyssna på hennes mer lugna låtar med hennes typiska körande och ordfyllda texter. Jag älskade hennes personliga men ändå vanliga röst och sättet hon skrev sina låtar på. (Pappa brukar ofta sucka högt när hon lägger in alldeles för långa ord som inte rimmar i verserna men jag tycker att det är charmigt). Efter "Introducing..." släppte hon EP:n "Would you let me play this EP 10 times a day=" med fem riktigt bra låtar som jag älskar! "The quiz" är en klockren låt som handlar om hur en osäker tjej vill att allt ska vara perfekt när hon börjar dejta igen efter att ha fått sitt hjärta krossat. "Leaving you behind" är en fin ballad om ett uppbrott från någon som egentligen är bra på alla sätt. Efter EP:n släppte hon förra året "More modern short stories from Hello Saferide".

Efter Hello Saferide på engelska släppte Annika Norlin, som hon heter på riktigt, en skiva under namnet Säkert! med samma namn. Nu var alla låtar på svenska och på hennes riktiga norrländska dialekt. Låtarna var eländiga men ändå troligt slående personliga. Den skivan har satt mycket spår i mig, jag är helt galen i den skivan och när jag köpte den spelade jag den minst två gånger varje dag. Den är en skiva för alla tycker jag! Här finns fartfyllda, nästan partyaktiga "Vi kommer att dö samtidigt", den tragiska men ändå beskrivande "Allt som är ditt" som beskriver ett våldtäktsoffer och depserata "Ditt kvarter" om en hopplöst tjej som går runt sin gamla kärestas kvarter och letar efter ljus och tecken. Säkert! har någonting för alla.

Nu väntar jag bara på att Annika Norlin ska släppa någonting nytt med Säkert!





Glee


Har någon missat serien Glee? Styr upp saken genast. Glee är en underbar serie fylld av massvis av karaktärer, kärlek, familjeproblem och framförallt musik. En musikalserie har vi väl aldrig sett förut? Och det blir inte stelt eller larvigt utan numrerna görs på ett skönt sätt. Glee går på tv4 men går också bra att tvshacka! Jag blev fast i Glee efter att ha sett hela gänget framföra "Don't stop believing".





Arthurs hit

Fasching i lördags var riktigt kul! Men varmt,  som vanligt. Jag jublade högt när "Sweet soul music" kom men det är inte många som vet vilken låt det är, även fast vissa känner igen början. Arthur Conley var nära vän med Otis Redding, många har även sagt att Arthur rentav var Otis lärling. Tillsammans skrev de hitlåten från 1967 som jag älskar! Det är en riktigt bra danslåt. I lyricsen nämns flera artister förutom Otis själv bland andra Wilson Picket, Sam and Dave och James Brown.


Ögonvärk

Gud vad jag har ont i huvudet. Jag har suttit och övat på tekniker för att läsa snabbare och då har man fått titta "så långt man kan" åt vänster, höger upp och ned. Aj! Det blev sådär svart och geggigt framför ögonen och har inte försvunnit sedan dess.

Idag är det måndag på en lång och jobbig vecka. Jag ska jobba idag, imorgon, fredag, lördag och söndag och däremellan kommer pluggångesten att infinna sig. Jag är jätteglad för mitt jobb, det enda som känns jobbigt är ångesten som kommer när man gör någonting annat än att plugga. Jag tror att alla som någonsin har pluggat vet exakt vilken jag menar. Skuldkänslorna! 

Igår satt jag och letade efter ny musik för min iPhone. Jag börjar tröttna på mina olika playlists men letandet gick tyvärr inte som jag önskat. Vad händer med ny musik idag? Jag har svårt för flängig hiphop och smöriga R'n'b-sångare (typ Mario, Taio Cruz) och efter det finns det mest Lars Winnerbäck, konstiga band som Hästpojken och andra flummiga singer-songwriters. Suck! Några av de låtfynd jag gjorde ser ut såhär:



Gossip - Love and let love
(Från Music for men. Riktigt bra skiva!)
Smiths - This charming man (En klassiker som konstigt nog alltid gör mig glad)
Hoffmaestro - Highway man (Tips från Vedran! Tack babe!)
John Mayer - Who says (Har svårt för honom både eftersom han dumpade Jennifer Aniston som jag är galen i och för att jag anser att han har gjort tråkiga låtar, däremot är denna låt godkänt chill och bra!)
Youth group - Forever young (En gammal O.C.-klassiker. Det soundtracket håller verkligen i längden!)



Jag & Vedran har suttit och pratat om sommaren.
Ge mig sommar nu. Våga vägra modd...


Hero of war

Två svenska soldater döda i Afghanistan. Så otroligt hemskt! (http://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-svenskar-dodade-i-afghanistan-1.1040927) Efter att ha sett filmen Plutonen och gråtit floder känns det ännu värre.

Jag tänker på den här hemska men fina balladen. Må dem vila i frid!



Stockholm i mitt hjärta


Vedran inspekterar födelsedagspresent




Inte ett steg utan sin iPhone?




Kvällen


Vi på Bauer


Danne, Ellinor och Sara


Isabellé och jag på Medis kök & bar


Vedran smyger med en gratis shot?


Erik, Joseph och brorsan


Brorsan på Medis kök & bar


Underbar helg

Igår var en otroligt mysig dag! Jag & Vedran myste järnet och hade en heldag av gos och trevligheter. Vi åt frukost på Bulleboden vid Kungsholmstorg, enligt oss Stockholms bästa frukost, kom på massor av lovande affärsidéer, gick på stan i bland annat Östermalmshallarna, myste hemma med champagne, middag (take away från Indian Garden fungerar alltid, speciellt när man inte är en klockren matlagare) och sedan blev det faktiskt en liten surprise för älskade. Jag hade dragit ihop ett gäng som möttes på Bauer och dit lurade jag med mig Vedran efter maten som var helt oförstående (?) om situationen. Efter det blev det Medis kök & bar och sedan Fashing. En väldigt lyckad dag och kväll! Idag blev det en riktig bakisdag med tjockisfrukost bestående av ägg, jordgubbar, fläsk och pannacotta och efter det promenad till Gamla stan där vi tog varsin varm choklad. Vi gick och jagade solen hela eftermiddagen...


Stockholms bästa frukost på Bulleboden




Födelsedagsbarnet


Östermalmshallarna


Östermalmshallarna


Min första dagens-outfit-bild....


Vi innan middag




Vedran21

Grattis älskade (igår!) 21 år. Vi firade med seghet, utsikt och fika på Vurma. Sedan med massor av tårta på kvällen! Den riktiga firningen sker imorgon med mys på Bulleboden, promenad och andra trevligheter! Dagen efter att jag fyllde 20 förra året retades Vedran med att gå omkring och sjunga "It's not your birthday anymore" med allas vår Morrissey. Så....


Grattis!

.......


Genesis vs. Alcazar

Vad är egentligen grejen med att Alcazar totalsnott en stor del från Genesis (med Phil Collins på sång) låt "Land of confusion" i deras refräng på "This is the world we live in". Pinsamt! Jag gillar för örigt Genesis (första moseboken som det betyder, det lärde vi oss alla väl på På spåret i fredags?)! Visserligen kan man få nog av Phils röst, det får inte bli för mycket av det goda. 

Lyssna på låtarna själva och lyssna efter samplingen!




Matematik & Supertramp

Matteplugg idag och nej det går inte bra. Inte ens lite! Vad hände med all kunskap från gymnasiet? Man undrar ju vad man egentligen gjorde under den tiden. Jag försöker pigga upp mig med lite Supertramp, det brukar alltid fungera men dag är det svårt. Senare idag ska jag träffa Tove! Ska bli mys då vi inte setts på ett tag. Jag måste hitta lite presenter till Vedran... Det är svårt efter snart ett och ett halvt års förhållande att komma på någonting nytt att köpa, undrar hur det är för gifta par?

 


Dangerous


Vedran tycker jag ser "farlig" ut med mitt brännsår (som för övrigt pappa tror är infekterat så jag har fått gå okring med grappa på en trasa fasttejpad på såret hela kvällen) och mitt läderarmband. Lite Ryan i OC?


Ny låt med Robyn

Bra eller inte? Världens bästa Robyn medverkar på en låt tillsammans med Staygold, Spank Rock & Damien Adore (som är Salem Al Fakir). Jag är skeptisk!



För mycket Shirley blev svenskt



Jag märker tydligt att jag har spårat ur på en viss sorts genre, de här äldre sångerskorna med underbara röster exempelvs: Nina Simone, Nancy Sinatra, Shirley Bassey och Dusty Springfield. Det kom upp ett flertal nya sådana sångerskor i samma sorts genre på Spotifys "Artists you may like" men jag måste lugna mig så jag började söka runt efter svensk musik istället. Jag hittade artister som Hello Saferide som jag personligen verkligen älskar men även Jens Lekman och Bo Sundström. Men jag älsar även att de lite äldre artisterna som Olle Ljungström, Anders F Rönnblom (pappas favorit) och Peter Lemarc ("Jag var tjugo år gammal, hon var en evighet"...) kan ge mig samma känsla. För att inte tala om Ratata! Gud vad bra Mauro Scocco är och låtar som ”Jackie” och ”Glad att det är över” är underbara svenska klassiker. Mauro är ju även en flitig låtskrivare åt yngre artister som Lisa Nilsson och har även hjälp Markus Krunegård en hel del. Länge leve bra svensk pop men varning för alldeles för uppblåst musik!


Istället för Shirley....


...blev det svenskt med Ratata





Lovin'

Nu är det snö igen, jag som redan börjat titta och skaffa mig vårkläder. Suck! Man hoppas för mycket, som det ser ut nu kommer det att vara vinter fram till mars. Nice! Förra året åkte jag ner till ett vårigt Rom vid den här tiden. I wish i was there now! Isabellé och jag har tagit det lugnt idag, kollat lite på Blåsningen och käkat chips. En mysig måndagskväll! Imorgon blir det mer plugg och plugg igen.


Jag och Bellsan i Italien förra sommaren!


Bra musik för plugg

Den bästa pluggmusiken just nu är soundtracket till min favorit (500) days of Summer. Grymt!

[500] Days Of Summer - Music From The Motion Picture – [500] Days Of Summer - Music From The Motion Picture



Soundtracket för mitt liv II


En låt som har hängt med i mitt liv sedan den kom 2003 är "Are you gonna be my girl?" med Jet. Jet har haft med flera låtar i O.C. men den här låten är något speciellt! Den är fartfylld och gör mig glad fortfarande, sju år senare, lika mycket som den gjorde då. Den är underbar och är en sådan låt jag lyssnar på i min iPhone när jag behöver bli lite upprymd och glad och passar därför utmärkt till The Soundtrack of Moa Kronbrink.


RSS 2.0