Stockholm i natt

Livet är bra konstigt ibland. Har under hela dagen budat på en fin liten pärla här i Hornstull på 26 kvm. Hoppas, hoppas, hoppas! Pappa är dock rädd för att jag ska prata för mycket om det och därför "jinxa" lägenheten så att jag till slut inte får den. Vi får la se!

Man kan säga mycket om Peter Jöback, men jag gillar honom stark. Har alltid tyckt att han har en härlig utstrålning och röst. Mamma har varit tokig i honom och lyssnat sönder många av hans skivor, bland favoriterna har jag självklart hans duett med min favvis Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide), som för övrigt snart släpper ett nytt album på svenska, "Han är med mig nu" (Peter Jöback – Han Är Med Mig Nu). En låt som handlar om hur Peter snor åt sig ett av Annikas ex. Jag älskar den mycket just för att det är ballt att göra en grej av det homosexuella, att de tävlar om samma kille, men även eftersom rösterna passar sådär dåligt bra ihop. Under sommaren har jag dock inte lyssnat på denna låt utan en annan från Peters nya skiva. Låten är en helt fantastisk Stockholmsskildring och förstå gången jag hörde den började jag storgråta! Den är både vacker och sorglig på samma gång.LP-spårning

Hjälp vad det är farligt att bo nära Mickes Vinyl på Långholmsgatan. De två senaste gångerna pappa och jag var inne spårade det totalt, jag köpte The Smiths album "The world won't listen" från 1987, klassikerna "Aretha Now" (1968) med Aretha Franklin, Eltons "Don't shoot me I'm only the piano player" från 1973 och en The Mamas & The Papas greatest hits.

The Mamas & The Papas – California Dreamin' - Single Version
Elton John – Have Mercy On The Criminal
The Smiths – Bigmouth Strikes Again
Aretha Franklin – I Take What I WantMicke på Mickes


God morgon med Elton

Vaknade i hyfsad tid i morse även fast jag kom i säng sent efter en härlig kväll som spenderades först hemma hos Lovisa med mysiga människor. Vi drog senare till skinnarviken för att fira Markus födelsedag och kvällen avslutades på Mosebacke (senare åkte vi in till stan för att endast äta på Donken och sedan åka hem). Har ätit frukost lyssnandes på ett LP-fynd bestående av Elton Johns fantastiska album "Madman across the water" från 1971. Jag har svårt för Elton och tycker att han är extremt hypad i onödan, men detta album är genialiskt helt igenom. Självklart är ett av favoritspåren "Tiny dancer" som även är med i musikfilmen Almost Famous (för övrigt en helt sjukt bra film) men jag älskar även "Levon" som blev en hit i USA.

I'm all over it

Nu är jag verkligen tillbaka i rutinerna igen, i morse gick jag upp klockan 5 och hade nästan inte sovit alls. Extremt ohärligt! Tack gode gud att jag jobbar med så underbara barn på mitt jobb så att jag glömmer att jag är trött! Tog en tupplur på sovvilan istället för att dricka kaffe på rasten, det är fint att kunna powernapa med snosande små finisar! Igår var vi och småfirade Markus som fyllde 21 år på Södra bar. Oskar Linnros spelade på Mosebacke så man fick sig en riktig teaser, jag hade verkligen velat vara där! Har dock haft en helt annan artist på hjärnan idag, Jamie Cullum, den sista låten jag lyssnade på innan jobbet idag var: "I'm all over it". HJÄLP vilken bra låt! Jag har alltid älskat Jamie och kommer alltid göra det!Min fru, mitt allt!

Jag tänkte ge ett av mina blogginlägg till världens bästa fru Siri Nestius. Tack för att du finns och stöttar mig genom allt. Vi är bäst tillsammans!


Oskar min Oskar

När pappa och jag var inne på Bengans häromdagen kunde jag inte hålla mig. Jag köpte (första CD:skivan på länge) Oskar Linnros debutplatta. Oskar är en forn medlem av rapduon Snook som slog igenom när jag gick i nian, 2004. Jag har nästan inte kunnat lyssna på något annat, skivan är helt fantastisk. Hans texter är underbara och han är gud när det gäller att producera. Jag är helt såld och insåg att hela Sverige är detsamma (två konserter på Mosebacke utsålda efter bara några timmar). Mina favoriter är "Genom eld" och "Din mamma". Lyssna lyssna lyssna på Oskar och hans underbart naturliga röst!


Emma Essinger igår

Var igår och såg världens bästa Emma Essinger (http://www.myspace.com/emmaessingerpå en scen vid Sergels torg, som min kära bror spelar gitarr med. Grymt bra! Jag verkligen älskar alla hennes låtar, hon har även en sjukt glödande energi på scenen vilket gör alla uppträdande lika roliga att njuta av!


Foto: Pappa


Robyn är bäst i världen

Jag hoppas inte att man missat Robyns fantastiska singel "Hang with me"!
Lyssna lyssna lyssna!
Bloggen är tillbaka

Hjälp, vilken lång bloggtorka jag har haft. Det har hänt mycket på dessa månader som gjort att jag inte kunnat skriva, men nu är jag verkligen tillbaka. Har gått hela sommaren och bara längtat efter att få dela med mig av mitt liv och min musik! Sommaren spenderades fyra veckor i mitt underbara Italien, när jag kom hem jobbade jag en vecka och nu är jag ledig en vecka till innan arbetet börjar på riktigt nästa vecka. Jag gjorde något vågat precis innan min semester, jag struntade i alla mina Uppsalaplaner och valde att tacka ja till en tjänst på förskolan i Huddinge i ett år. Det känns helt fantastiskt och jag kan inte vänta på att bli ordinarie på riktigt!

I och med jobbet har jag även fått chansen till någonting annat: att köpa lägenhet. Så idag la jag mina första bud någonsin på en fantastisk 1:a här i Hornstull. Vi får se vad som händer!RSS 2.0